Home

Achtergrond

Overstromingen dreigen opnieuw in Duitsland

Door langdurige regen dreigen in het oosten van Duitsland opnieuw overstromingen.

In sommige kleinere rivieren is het waterpeil zo gestegen dat de autoriteiten een alarm hebben afgekondigd. In de deelstaat Saksen, waar in augustus de wateroverlast enkele mensen het leven kostte, wordt gewaarschuwd voor hoge waterstanden in de rivieren de Grosse Röder en de Schwarze Elster. Ook in het zuiden van de deelstaat Brandenburg en de deelstaten Saksen-Anhalt, Thüringen en Nedersaksen dreigen overstromingen.

De autoriteiten houden er rekening mee dat het waterpeil door de aanhoudende regen verder zal stijgen. Het Duitse KNMI verwacht tot dinsdagochtend nog een aanzienlijke hoeveelheid neerslag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.