Home

Achtergrond 188 x bekeken

Oudste man ter wereld is 114 jaar

De oudste man ter wereld is dinsdag 114 jaar geworden.

De Amerikaan Walter Breuning kreeg een feest aangeboden met vertegenwoordigers van het Guinness Book of Records.

Breuning is nog elke dag actief. Zo kleedt hij zichzelf elke dag in een pak en stropdas. De man werkte vijftig jaar als spoorarbeider. Hij is een kinderloze weduwnaar en hertrouwen deed hij niet: "Tweede huwelijken werken niet. Zelfs eerste huwelijken gaan tegenwoordig al lastig'', zei hij. Toen hij 99 jaar werd, stopte hij met roken.

Breuning is nog niet de oudste man ooit. Dat is de Amerikaan Christian Mortensen, die in 1998 overleed op de leeftijd van 115 jaar en 252 dagen. Een Japanner zou in 1986 120 jaar zijn geworden, maar dat is betwist.

De oudste levende mens ter wereld is de Française Eugénie Blanchard. Zij is nu 114 jaar en 217 dagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.