Home

Achtergrond

Ouderen bezorgd over financiële toekomst

Van de ouderen maakt 60 procent zich zorgen over zijn financiële toekomst.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde peiling van onderzoeker Maurice de Hond onder 50-plussers. Een groot deel (56 procent) vindt verder dat de rekening voor de financiële crisis vooral bij ouderen wordt gelegd.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder negenhonderd 50-plussers. Dat gebeurde in opdracht van de nieuwe politieke partij OokU, die vandaag een landelijke bijeenkomst in Hilversum houdt.

De partij gaat meedoen aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten in Noord-Holland. Die zijn op 2 maart volgend jaar. Over deelname in andere provincies wordt in oktober beslist, zo maakte voorzitter Jan Nagel zaterdag bekend.

De voormalig programmamaker is al langer politiek actief. In 2001 stichtte hij Leefbaar Nederland, waarin hij samenwerkte met onder anderen Henk Westbroek, Willem van Kooten en Pim Fortuyn. In 2002 kwam er een breuk met Fortuyn, die verderging met zijn eigen Lijst Pim Fortuyn (LPF).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.