Home

Achtergrond 82 reacties

Ottervrouwtjes bij Doesburg worden weduwe

Twee ottervrouwtjes die afstammen van een in 2002 in Nederland geherintroduceerde otter zijn sinds vorige week weduwe.

Een Duits mannetje dat regelmatig bij de twee vrouwtjes in de omgeving van Doesburg kwam, is vorige week overleden als gevolg van een ongeval, melden onderzoekers van het onderzoeksinstituut Alterra van Wageningen UR.

De twee Doesburgse otters hebben het niet gemakkelijk. Toen ze nog in hun jeugd waren, werd hun moeder ook doodgereden. De twee vrouwtjes hebben inmiddels zelf hun eigen leefgebied. Het is onduidelijk of het Duitse mannetje voor het ongeluk nog de mogelijkheid heeft gehad de vrouwtjes te bevruchten. Volgens de onderzoekers is de kleine otterpopulatie in Doesburg daardoor in de gevarenzone terecht gekomen.

De onderzoekers vinden het wel hoopgevend dat otters er geen probleem mee hebben de grens te overschrijden om een partner te vinden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oplettende Lezer, ik haal wérkelijk oude voorbeelden alleen maar aan als ze actuele relevantie hebben. Zo memoreerde ik de afgrijselijke ganzenjachtmisstanden door het hoofdbestuur van de KNJV (Alferink, Lulof c.s) aan de Friese Hoek in de NOP, waar men ook niet te beroerd was om hazen die tijdens drijfjachten in de Ruttense- en Noorderdijk Tocht sprongen en die probeerden om tegen de damwand te klauteren, met de kolf van het geweer dood te meppen en ze daarna op tableau te brengen. Dat ditzelfde stelletje lompe dierenmoordenaars nog altijd ongestraft en onbelemmerd doende is mag toch zeker wel genoemd worden. Net zoals de SBNL in de Wouwse Plantage op grote schaal roofvogels uitmoordt en Gerard Alferink daarvan vorige maand directeur is geworden. Dat is helemaal geen ouwe koek, maar al op voorhand onpruimbare verse vruchtenvlaai!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jawel hoor. En wat schreef ik om 17.43 u ook alweer?

 • no-profile-image

  HANS

  Herkauwer , de moeder otter is aan gereden door een auto , deze hebben ze gevonden langs de PS weg . GEGROET HANS

 • no-profile-image

  herkauwer

  Vraagtekenventer, ik zet voor jou de puntjes nog maar eens even op de i, want ik ben de beroerdste niet! Inderdaad moet een veld minimaal 40 ha aaneengesloten zijn en dat gold ook al niet voor dat maisperceel op de Renkumse Hei. Want er mogen door zo'n bejaagbaar veld geen openbare wegen lopen. Anders is het onbejaagbaar! Nu lopen er over de Renkumse Hei nogal wat openbare wegen en het geval wil, dat de bewuste akker amper 12 bunder aaneengesloten was. Ik heb dat bij mijn controlerend bezoek op vrijdag jl nagemeten. Dat 'vervelende vrouwtje' had inderdaad een scherp bekkie en dat is op de film ook te horen. Maar het gaat over de hoofse dame die alleen maar wat foto's maakte en toen door jachthouder Koker, woonachtig in het Renkumse beekdal, werd bespuwd en bedreigd, waarna zij in verdediging trad. Ook dat is op de film duidelijk te zien. Ik heb navraag gedaan en die mensen waren gewoon aan het wandelen op de openbare weg die, zoals te zien is, door de jagers als schietbaan werd gebruikt. Maar het is verboden om vanaf openbare wegen te jagen! Nergens heb ik in de wet iets kunnen vinden over de aard en hoedanigheid van zo'n weg. Voor de wetgever is een openbaar karrespooor dus net zo goed een weg als de A9 bij Schiphol. Iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen en is gehouden om medeburgers erop te wijzen wanneer de wet door hen overtreden wordt. En dat is precies wat er gebeurde! Er werd dus naar de letter van de wet gestroopt, en dus was het ook volkomen terecht dat er aan Koker gevraagd werd of het zijn eigen terrein was. Wat dus niet het geval bleek te zijn. Tenslotte: ik 'pleur' niks, maar poneer Stellige Feiten. En ik probeer daarbij altijd beschaafd te blijven!

 • no-profile-image

  oplettende

  Herkauwer, je schrijft van alles door elkaar om zo je ongelijk proberen te verdoezelen.
  I.i.g. heeft jagertje je op punten weer flink afgeserveerd.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oplettende Lezer, hoe kom je erbij dat ik afgeserveerd zou zijn? ik gooi nu en dan van zulke nul-opties in het debat om jagertje urenlang aan het googelen te houden. Want dan kan ie tenminste geen dieren overhoop knallen! Hij heeft vast geen pc in zijn hoogzit! Vraagtekenpuntjes, vliegveld De Piet heeft absoluut niks van doen met Sinterklaas. Wij vliegen vanaf deze airstrip, langs de Calandweg anderhalve kilometer vanaf Lewedorpe en vlak bij de Pietkreek. Vanuit hier zijn namelijk het hele Deltagebied, de Rijnmond en ook West Brabant te controleren! Ideaal, want jagers zijn voor een geoefend oog al van kilometers afstand te zien op die kale akkers!

 • no-profile-image

  ??

  What do you want to say with it cow?
  That you found out google translate did the job for you? Where are the facts? Just simple question, but if you only believe in your own words, its difficult to come with the facts. So with other words,hunter wins.

 • no-profile-image

  ??

  @Herkauwer, dat jij er niet uit kan komen en daardoor meent dat de discussie gesloten is, laat gewoon de zwakheid van jou zien.
  Kom dan met de juiste wet artikelen, weerleg die van jagertje dan.
  Zal wel niet lukken, dus reageer je maar niet?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Laurens Jan Brinkhorst heeft de Ffw alleen maar geparafeerd! Het was in de nadagen van Gerrit Braks dat er aan de inhoudelijke samenstelling en formulering van de nieuwe Ffw werd begonnen en onder VVD-er Jozias van Aartsen en D66-er Hajo Apotheker kreeg de wet verder gestalte, onder voortdurend amendementensnelvuur door de jachtlustige CDA-LPF-VVD-taliban. Iedere wets- en bestuurskundige is het er roerend over eens dat de Ffw tot een volstrekt onwerkbaar monstrum is verworden. De enige partij die al van meet af aan voordeel van de wet heeft zijn de hobbyjagers. En dat is absoluut nooit het voornemen geweest!

 • no-profile-image

  Peter v.d. Posbank

  Herkauwer het was een hij en geen zij, maar dat even ter zijde.
  Als ze hem gevonden hebben moeten ze hem toch maar even onderzoeken of hij niet toch toevallig is doodgegaan door een schot hagel want met die jagers is immers altijd wat.
  Tenminste als ik jouw verhalen geloven moet.
  Vanmorgen onderweg naar mijn werk lag er een dode egel langs de weg en in de wei er naast liep "toevallig" een jager.
  Denk jij nu hetzelfde als ik?
  Ik vond het wel verdacht.

 • no-profile-image

  herkauwer

  I'm fly like an eagle, high up in the sky, deep down there below me, a sportsman ask's why, why am I so ungly, and wearing this dress, a hare spokes these wise words, I'll tell you unless, you'll stop this wild killing, the sportsman shout 'wow', disappeared in his SUV-car, this happend right now!

 • no-profile-image

  herkauwer

  I never need truely, a google-translate, my English is proper, don't need this debate, but you with your questions, your comma's and dots, your don't understanding, of truth, facts and plots.

  So take my advise friend, and find you a name, straight clear and outspoken, without any blame, thus stop this complaning, go back to your work, fortget 'bout that hunter, foolish kind of a jerk!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Het kabinet-Kok I was het Nederlandse kabinet tussen 22 augustus 1994 en 3 augustus 1998 met Jozias van Aartzen als min. van LNV.
  Het kabinet-Kok II was het Nederlandse kabinet van 3 augustus 1998 tot 22 juli 2002.
  Dit kabinet diende op 16 april 2002 zijn ontslag in naar aanleiding van het NIOD-rapport over Srebrenica.
  De F&F wet is echter op 1 april 2002 ingegaan.
  Min. Haijo Apotheker (D66) trad op 7 juni 1999 af als min. van LNV en werd op 8 juni 1999 ogevolgd door Brinkhorst (D66)
  En laatstgenoemde ministers zijn verantwoordelijk voor het invoeren van deze wet en niet het CDA
  Gerrit Braks (CDA) trad al in 1990 af als min. van landouw en heeft dus helemaal niet met de totstandkoming van de F&F wet te maken.
  Je zegt het zelf al, de hele F&F wet is en was volstrekt onwerkbaar en dat is de reden van de inmiddels doorgevoerde aanpassingen.
  Dat jij het daar niet mee eens bent is verder jouw probleem.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  That man is his SUV car, drove down through the field, full speed 'cross the corncrops, that suffer the yield, he went to the farmer, with stories of game, that damage the ryefield, but he self's got the blame!

  Oh no said the farmer, no hare or no goose, will be here your huntbag, it's pitty, you lose, my ruminant good friend, saw you from the air, it's here in my handy, you'll better beware, so jump in your SUV-car, be quick, disappear, and never again, let me see you right here!

 • no-profile-image

  ??

  En weer reageer je niet inhoudelijk op de feiten van jagertje. Dus met andere woorden ben je uit gekakt en gooi je het nu over een andere boeg, hoe goed jij wel niet bent. Bah om te kotsen.

 • no-profile-image

  ??

  Herkauwer, hou jij het nu bij het Nederlands.
  Blijkbaar werk jij alleen maar met google translate.
  En nog steeds ben je plat op je snuit gegaan, jagertje heeft je dus gewoon K.O geslagen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Een jager in de polder, die zag daar eens een haas, hij schoot dat beest aan barrels, want jagers zijn de baas, althans over de dieren, ja dankzij hun geweer, want als je heel hard BOE roept, dan zie je ze nooit weer! Een jager in de struiken, schoot een fazantenhen, maar amper vier, vijf meter, vanaf een grote ren, mudvol met zulke stakkers, gefokt slechts voor de lol, van zo een krentenkakker, met zijn knickerbocker vol! Een jager op de akker, was zijn humeur goed kwijt, en om zich uit te leven, schoot hij op ied're geit, die drachtig of juist zogend, daar naar wat voedsel zocht, want heus van alle mensen, zijn jagers 't grootste bocht!
  Een jager op de heide, die schoot een edelhert, een mooie twintigender, met een enkel schot aan snert, maar tijdens het ontweiden, kwam er een keiler aan, met hele scherpe tanden, en toen was het gedaan!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Peter, ik kan niet overal tegelijk zijn hoor. Vorige maand was ik wel in Langelille (zie forum 'babyottertjes gevonden in friesland') rond de tijd dat daar een zogend otterwijfje verdween en dat zal ws zeker geen verkeersongeval geweest zijn. Want in haar territorium langs de Tsjonger waren zover ik weet helemaal geen wisselplaatsen. Bij Doesburg ligt dat heel anders. Welke idioot komt op het idee om juist daar en bijv. niet op Erfkamerlingschap in de Rijnstrangen otters uit te gaan zetten? Iedere zoogdierkundige met hersens weet dat men geen otters moet uitzetten op plaatsen waar het leefgebied door drukke wegen doorsneden wordt. En dat is bij Doesburg nou juist wél het geval!

 • no-profile-image

  gert

  In India 7 olifanten dood bij treinbotsing !

 • no-profile-image

  Peter v.d. posbank

  Herkauwer,
  Dat uitje was niet in Biddinghuizen maar bij een verbouwde manege in Didam waar ze ook een schietbaan hebben.
  Ik moet eerlijk zeggen dan ik dat kleiduiven schieten wel heel leuk vond en voor herhaling vatbaar.
  Die kraaien waar ik het over had haalden de kiezelstenen van de platte daken en gingen vervolgens in een boom zitten om ze te laten vallen.
  En daaronder stonden geparkeerde auto's
  Gelukkig hebben we hier geen aasgieren want anders krijg je zo een bot in je nek.
  Verplaatsen van kraaien heeft idd geen zin want hiermee verplaats je alleen het probleem dus bij overlast moeten ze toch maar gevangen worden en daarna helaas opgeruimd.
  Het kunnen trouwens ook wel roeken geweest zijn want ik ben niet zo op de hoogte van al die verschillende vogelsoorten.
  Je hebt het over een video onderzoek, kan ik dat ergens terug vinden?
  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar alternatieven voor de jacht waarbij een goed weerwoord geboden wordt aan de jagers die zo graag schieten.

 • no-profile-image

  ??

  Herkauwer, je roept wel een hoop, maar echt iets daadwerkelijk doen, gebeurd niet.
  Helaas ben ik geen jager, valt dat tegen, heb wel een paar honderduizend hecateres in bezit, dus kan wel wat jagers herbergen.
  Voor de rest, het is gewoon zielig, dat je iedereen bij naam roept die wat verkeerd doet, maar niks bewijst. Als er jagers verkeerd zijn, moeten die zeker gestraft worden, zal je mij nooit over horen, maar tot nu toe, blaas je alleen en komt er weinig echte actie.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Vraagtekenventer, waar liggen die paarhonderdduizend bunders van jou dan wel? Want dat is een aardig lapje moeder aarde. Groter dan heel de provincie Flevoland! Tamelijk zorgwekkend dat zulk een rijk man zich slechts in punten en komma's kenbaar weet te maken. Komaan kerel, zélfs Willem Alex kan kruisjes zetten! Ik kom bij ongelegenheid nog wel eens met je praten over een toekomstig KNJV-uitstrooiveldje op jouw domeinen. Gaat maar om een paar viekante decimeters, want als men niets verbrand dan resteert er vanzelfsprekend ook slechts een minimale fractie aan as! Maar voor dit moment wijs ik je er op dat eenieder die ik met naam en toenaam in deze fora noem, het geduidde vergrijp ook waarachtig begaan heeft. En dat daarvan wis en zeker aangifte is gedaan. Het verloop van de mogelijke rechtsgang onttrekt zich echter aan mijn bemoeienis. Ik ben namelijk slechts een eenvoudig aanbrenger van westovertredend ongedierte. En dat wil ik graag zo bestendigen! Chapeau Peter, dat is inderdaad het beeldmateriaal van die dierenmoordpartij bij de Telefoonweg, toen het jachtsyndicaat Koker inc. (inc. staat voor incoluierdragend) bij een maisakker die door middel van kneuzers geoogst werd, post hadden gevat om 'wild' (zijnde: haas, konijn, ree, fazant, vos, das, kritisch faunabeheerder (vr/m) etc) te fussilleren. Koker himself bespuwde daarbij een hoofse dame, die hem prompt fysiek van repliek diende! Waarop een kreupel wrak vanachter zijn koudstaalgetrokken dubbelloop uitriep: "ze schopt Koker onder zijn kloten......!" Diepgravend onderzoek dezerzijds heeft echter aan het licht gebracht, dat daarvan in het geheel geen sprake kan zijn geweest. De struise dame in kwestie kan namelijk met haar volle voet slechts een armlastig lege zak prehistorisch mosterdzaad geraakt hebben!

 • no-profile-image

  ??

  Alternatief, Peter, dat je gewoon onder 1 naam schrijft.
  Wat alternatief, iets wat doods is heb je geen last van, ruimt op, is weg, welk alternatief zoek je?

 • no-profile-image

  peter v.d. posbank

  ??,??,
  Herkauwer lijkt mij iemand die weet waar hij over praat, ondanks dat we het niet helemaal met elkaar eens zijn.
  Als hij een video onderzoek heeft gemaakt ben ik gewoon benieuwd naar de strekking van die boodschap en daarom wil ik die video graag zien.
  Wat is daar mis mee?

 • no-profile-image

  ??

  Omdat je gewoon in slijm schrijf taal schrijft, waaruit ik vermoed dat je gewoon meerdere namen gebruikt.
  Niks om herkauwer, maar is ook een hoop lucht ipv nu eens echt op de proppen komen met iets.
  TOON AAN DAT ZE IETS VERKEERD DOEN, IPV EEN BEETJE NAAM EN TOENAAM ZONDER BEWIJS HIER NEER TE PLEUREN.
  NEDERLAND GELDT NOG STEEDS DE REGEL, ONSCHULDIG TOT TEGENDEEL BEWEZEN IS, YOU GET THE POINT?!
  Volgens mij zijn er wel andere forums voor dit dromerige gebeuren.

 • no-profile-image

  ??

  Herkauwer aangeven waar ik woon en dan bedreigt gaan worden, dacht het dus niet!
  Bij mij word er niet gejaagd, geef ik geen toestemming voor, dus weer voorbarig gereageerd van jou. En dan er nu zoveel zogenaamde nieuwe reageerders , ja ja

 • no-profile-image

  peter v.d. posbank

  Herkauwer,
  Ik heb even op internet rond gesnuffeld.
  Bedoelde je onderstaande video?
  http://www.youtube.com/watch?v=qCr_CjxzxqA
  Dit was namelijk ook in de buurt van Renkum.
  Die jagers waren daar lekker bezig.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hoi Peter, ik heb die film nog maar eens bekeken. Wat een schoftentuig is die ouwelullenclub van jachthouder Koker. En wat een gore lafbekken om zich zo tegenover een dame te gedragen. Maar ja: dat zijn de normen en waarden van de ten dode gedoemde politieke groepering die straks als CDA wordt bijgeschreven op de pagina Dutch Political Canards! Het zei zo!

 • no-profile-image

  J@gertje

  ??,??, Herkauwer HEEFT literair een hele dikke duim en IS literair een grote fantast en dit alles WORDT in gewoon Nederlands vertaald als een ordinaire leugenaar.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  ??

  Krijg gewoon nu de neiging om jagers toe te laten om landerij. Puur door zo idioot als herkauwer, die keihard met feiten op de grond is gegooid en niet een duidelijk tegen feit kon terug brengen. Hoe zwak ben je dan...

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké Kat, ik wip vanavond even aan, dus zet de neut maar alvast koel. Ken jij trouwens jagers die met virtueel geld virtuele jachtvelden willen pachten? Met een schitterende virtuele wildstand en de mogelijkheid van zeer grote virtuele tableaus! Daar ligt namelijk de onherroeppelijke toekomst van de jacht: de suv verkleind tot dinky toy en de loodspuit omgesmeedt tot joystick!

 • no-profile-image

  ??

  Jagertje, had het niet door.
  Herkauwer kan er niks aan doen, maar met zoveel daadwerkelijke feiten kom jij niet en jagertje wel.
  En niet dat ik partij wil kiezen, maar zo als ik het nu lees, ga ik meer mee met het verhaal van jagertje.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje jagertje toch, wie denk je wel dat je voor je hebt? En wat schreef ik nou vorige week in dat beginnende roekenforum? "Ze heten daar aan de Veluwezoom allemaal P. Pim Pandoer, Paul van der Paffers en OOK GIJ BRUTUS! Vanaf dat moment ben JIJ (brutus staat immers voor verrader! ) er in gestonken. Toen jij -excuus, Peter- met die youtube link kwam wist ik meteen dat jij daar achter zat.
  En dan nu terzake. Nogmaals: ik heb niks van doen met de Faunabescherming en daar wil ik best wel een plechtige eed op afleggen als dat jouw nachtrust ten goede komt. Ik was absoluut niet degene die de film maakte want ik woon niet op de Renkumse Hei en zelfs niet in die buurt of verre omgeving. Ik deed, zoals bij alle zaken waarvan ik hoed en rand moet kennen, ter plaatse navraag en zo weet ik precies wat er allemaal gebeurd is. Uit overlevering en dus niet uit eigen waarneming. Dat maakt wel enig verschil mbt details waarover jij zit te jeremiëren. Als jij Rita zo goed kent dan zou je weten dat zij het niet was die in het maisveld liep. En dan nog die Wbe's en Fbe's. Fluitje van een cent om in zo'n club raaskaldende domkoppen te infiltreren. Als ik dat wil dan spreek ik alle dialecten vloeiend en heb overal in het land logeeradressen. Gewoon kwestie van regelmatig een paar dagen ergens gaan rondhangen. Beetje lullen met boeren, vissers, rattenvangers, jagers. Paar keer al drijver meedoen aan drijfjachten, wat ankdotes vertellen en vooral laten blijken dat je de hele jacht en wildmaterie béter kent dan zo'n hele club bij elkaar. Dan vragen ze je geheid om eens wat te vertellen op een vergadering en van het een komt dan al gauw het ander. Maar wijzer ga ik je natuurlijk niet maken, want dan is de lol eraf. Momenteel heb ik bij maar liefst 5 Wbe's in het midden, oosten en zuiden des lands mijn ijzers in het vuur. Het helpt daarbij geweldig dat ik al mijn hele leven aan het toneel verbonden ben. Zelfs mijn vrouw herkent me soms niet. Geinig hé? Doe jij me nou eens een lol en lees nog eens wat ik jou op 26 sept om 00.50u geschreven heb. En ga je schamen! En dan nog wat. Als jij in Rita Stockmann een 'hoofse dame' ziet, dan zou ik me maar eens heel rap onder behandeling laten stellen. Om te beginnen bij een oogarts!

 • no-profile-image

  peter van den posbank

  Overleden door een ongeval?
  Of toch weer de jagers die dit op hun geweten hebben?
  En komt herkauwer weer als Doesburgse mosterd na de maaltijd

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, van mijn jachtopleiding is ALLES nog blijven hangen en ook van de wijzigingen die er destijds in de Jachtwet werden aangebracht. Maar ik geef toe: van hetgeen er na de Kalltstellung des Flora und fauna Gesetzes door het ultrarechtse Sonderkommando Schreier-Oplaat-Ormel-vandenBrink, van de ooit deugdelijke wetgeving gekuipt, gekonkeld en gebroddeld is, heb ik helaas geen helder overzicht voorhanden. Hoeft ook niet want het vuile spel is zo goed als uit. Het CDA gaat straks ter ziele (is als politiek machtsblok al op stervens na dood zoals zaterdag jl eens te meer is gebleken) en dan krijgt de jacht in nederland een barmhartig genadeschot. In de rug, zoals de KNJV-ethiek vereist! En de valse en naar rottende siepels stinkende krokodillentranen van Verhagen of een luidkeels speedslikkend saluerend Camieleke zullen daar niks aan kunnen veranderen. Amen!

 • no-profile-image

  klaas sponselee

  Bij Kattendijke is een poes overreden door een dronken ketellapper.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Peter, dat uitje was zeker op de baan van Dorhout Mees in Biddinghuizen? Een zeer onguur bedrijf, waar je zowel wapen als dagakte kunt leasen. Nijlganzen zijn op de landelijke vrijstellingslijst gezet omdat het exoten zouden zijn. Maar ik vond al in 1967 een nest langs d eLek bij Schalkwijk en dat is al 43 jaar geleden! Hoe star kan men zijn? Die toestand bij Renkum is ook heel erg. Daar jaagt Koker (woont in het Renkumse beekdal) met zijn ouwelullenclub en ze zijn soms vanaf de Telefoonweg te ruiken...... Ik deed destijds mee aan dat video-onderzoek aan de vos en geloof me: reintje is veel minder erg dan wordt voorgesteld. Ook dat heeft weer met jachtbelangen te maken! Kraaien laten schelp- en schaaldieren vaak op harde oppervlakken vallen om ze te breken. Meeuwen doen dat ook. En Aasgieren doen het met botten om het merg er uit te kunnen snoepen. Vervelend als ze auto's beschadigen. Maar verplaasten heeft geen zin, want ze vliegen zo weer terug. Ik ga straks mosselen eten en die gaan vanzelf open. Niemand hoeft dus bang te zijn voor zijn/haar auto!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké jagertje. Het beleidsvoornemen voor samenvoeging van jachtwet en vogelwet tot de Ffw werd nog in de nadagen van Braks genomen. Tijdens Lubbers 3 zette Dzingis Gabor de voorbereidingen tot wetswijziging in gang en dat werd overgenomen door Van Aartsen etc. De wet is tot een ramp gemaakt voor natuur en fauna, maar daar gaat de nieuwe coalitie wat aan doen. Zeker en vast!!

 • no-profile-image

  ??

  En weer komt herkauwertje niet verder.
  Wat maakt een naam uit, noem me Leo kan je ook niet vergeten, je kent er wel meer.
  Zou jij niet werken? Ipv op de kosten van een ander leven?
  En het zijn: question-marks not more, not less

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik ken daar geen PSweg Hans. Zover ik weet leefde dat beest in de Kuunder met it Wied bij het Krompad/Lemsterwei en in petgaten van de Schoteruterdieken. Maar als ze dood is gevonden dan houd het natuurlijk op. Ze leven 's nachts en kunnen dan natuurlijk maar zo een weg oversteken.

 • no-profile-image

  Peter v.d. posbank

  Nou Herkauwer,
  Hier in de buurt woont ook zo'n jager die bij boeren mollen vangt om in ruil daarvoor te mogen jagen.
  Dat legt hem dus geen windeieren want je kunt hem samen met zijn maatjes regelmatig horen schieten.
  Vanmorgen ben ik even een kijkje wezen nemen en het bleek dat ze op nijlganzen aan het schieten waren.
  Toen ze mij zagen aankomen gingen ze in hun hutjes tussen de struiken zitten.
  Volgens mij zijn nijlganzen toch beschermd in Nederland?
  Vanmiddag was ik bij een golfbaan in de buurt van Renkum waar ze op een stoppelakker op duiven aan het schieten waren.
  Die jagers waren wel met z'n zessen en maar knallen.
  Ik stap daar niet zomaar naar toe want je weet maar nooit wat ze doen.
  Die film Rotvos heb ik trouwens ook gezien en ik vond het wel leerzaam.
  Ik stond er van te kijken dat een vos in een nacht zulke afstanden af kan leggen en overal nesten en vogels op vreet.
  Daar mag best wat aan gedaan worden, net als aan al die kraaien kauwen en roeken.
  Tijdens mijn studententijd woonde ik in Zeist waar de kraaien stenen op de auto's lieten vallen een de ruitenwissers stuk maakten.
  Ik heb 3 keer mijn achterruit moeten laten vervangen waarna ik toch maar ben verhuisd
  Op plaatsen waar ze overlast veroorzaken mag daar best wat aan gedaan worden.
  Alleen heb ik het niet op schieten dus vangen lijkt mij een beter plan.
  Elders weer uitzetten is alleen geen optie dus dan moeten ze toch maar doodgemaakt worden.
  Maar we moeten van dat hobbymatig schieten af.
  Het ergste is dat je steeds meer jagers ziet de laatste tijd
  Afgelopen voorjaar gingen we tijdens ons personeelsfeestje kleiduiven schieten.
  Op die schietbaan liepen wel 40 aankomende jagers rond die aan het oefenen waren voor het examen.
  Ik hoorde dat er ieder jaar wel 800 jagers het examen voor jagers afleggen
  Notabene bijna allemaal jonge kerels en en ook dames, dus van die jagers zijn we nog lang niet af.
  Ik moet wel toegeven dat het nog een hele kunst is om die kleiduiven te raken.
  Als die jagers zo graag willen schieten moeten ze dat maar op kleiduiven gaan doen.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Nogmaals herkauwertje, De F&F wet is ons door het kabinet Kok 2 in de maag gespitst.
  Dit alles onder grote druk van de dierenbeschermingsorganisaties.
  Nèt voor de val van dit kabinet moest die wet er nog even doorgedrukt worden.
  De nieuwe Flora- en faunawet werd na bijna 3 jaar onderhandelen op 4 november 1997 (kabinet Kok 1) door de Tweede Kamer aangenomen. Per 1 januari 2000 zou de wet operationeel moeten zijn, maar het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, dat daarvoor verantwoordelijk is, had nog niet alle noodzakelijke Algemene Maatregelen van Bestuur uitgewerkt.
  En dan wil jij beweren dat Gerrit Braks 7 jaar na zijn aftreden hier verantwoordelijk voor was?
  Slaap lekker verder.
  Groet, J@gertje

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwertje, Wat loop je nou weer te zwetsen man?
  De F&F wet is zoals je weet in 2002 ingegaan.
  De wettelijke regels en eisen die gesteld zijn aan een jachtveld alsmede het verkrijgen van het jachtrecht zijn sinds het ingaan van de F&F wet onveranderd gebleven.
  En waar hadden we die F&F wet ook al weer aan te danken?
  Ik zal er één noemen: dat is Lauwrens-Jan Brinkhorst van D66 en de rest mag je zelf invullen.
  Het wordt tijd dat je, je geheugen opfrist en misschien is er dan toch nog wat bij je blijven hangen.
  Alhoewel ik daar sterke twijfels over begin te krijgen.
  Jij mag de discussie dan willen sluiten maar zolang jij onwaarheden blijft vertellen ben ik nog lang niet klaar met jou.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Peter, jagers kunnen erg diep zinken, maar op een egel schieten.........? Hoewel: misschien heeft hij zondagavond de film 'rotvos' gezien. Daarin trad ook de egel op als nestpredator. Ik was daar pissig over, want ik heb zelfs weleens een mol als predator vastgesteld (piepende aangepikte Kiefteneieren die de ondergrondse mol op het nest attendeerden!).Maar daarom is zo'n dier nog geen wezenlijke weidevogelpredator! Deze fora worden veel door jagers gelezen, dus straks gaan ze ook nog mollen schieten. Nou ja: de meeste nimrods zien slecht, dus als je er eentje ziet hinkelen.........!

 • no-profile-image

  ??

  Daar doet ie nu toch niet op reageren hij is te druk met zijn zweef vliegtuig project waar ie het grote sinterklaasboek mee gaat vullen, zodat veel mensen de roe krijgen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje toch, je kunt goed dingen via googel opzoeken en overschrijven, maar van lezen én denken tegelijk heb je nog altijd geen stinkende Zwitserse smeerkaas gegeten! Ik schuif Braks helemaal niks in de schoenen voor wat betreft de Ffw. Ik heb alleen in de kamerstukken opgezocht dat het Beleidsvoornemen om de Vogelwet en de Jachtwet samen te voegen en om te vormen tot een faunawet in de laatste bewindsperiode van Braks werd genomen. Later werd daar ook de flora nog aan toegevoegd. Met de verdere gang van zaken rond die nieuwe wet had Braks niks uitstaande want toen was hij al KRO -voorzitter en later voorzitter van de Senaat! Ik weet het ik weet het, jagers kunnen maar één ding tegelijk. En ook dat doen ze zelden goed! Vandaar die lederen pantalons!

 • no-profile-image

  oplettende

  Herkauwer, jagertje heeft van heel jou verhaal geen spaan heel gelaten.
  Compleet met onderbouwde feiten sta je mooi te kijk.
  Over nul opties gesproken, kijk eens in de spiegel.

 • no-profile-image

  berend papinga

  Bij de Hongerige Wolf is een boer aangereden met een kater!

 • no-profile-image

  ??

  ohh gut gut, nog een pseudoniem erbij, die erg in de trant van iemand anders schrijft, bah bah bah

 • no-profile-image

  bowien vermaessen

  Wat een vreselijke lui zijn jagers toch. Op stoeltjes rond een maaiperceel gaan zitten om radeloos vluchtende dieren af te knallen. Ik volg deze fora al een hele tijd en kan nu begrijpen wat Anti Jacht tot zijn neerbuigendheid en snerende opmerkingen over het discutabele libido des jagers drijft. Dit volk is inderdaad impotent en stinkt uren in de wind naar gefrustreerd verderf. Hulde voor die kranige dame, want zij was de enige ware vent daar ter plaatse. Driewerf Chapeau!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Vraagtekenman, om iets taalkundig soepellopend op rijm te maken moeten woorden, begrippen of zinsneden soms literair geherkauwd of snedig weergegeven worden. Ik had inderdaad kunnen schrijven: "but you with your questionmarks, your comma's and dots", maar omdat ik zo'n dichtsel in een paar minuten bedenk en op papier zet leek het me op dat ultieme moment in de redactie van de bewuste zin fraaier om 'questions' te gebruiken (je roept immers vragen op omtrent jouw identiteit!) Om eerlijk te zijn was ik méér bezig met het toewerken naar datgene wat ik me al voornam toen ik het eerste woord van dit rijm op het virtuele papier zette: namelijk om je te duiden wat je, gezien vanuit virtueel-literair perspectief, bént. En daar mocht in dit Anglosaksisch dichtsel natuurlijk geen woord Spaans bij zijn! Want in dat geval was ik het epos begonnen met een robuust: "Ola companeros...........!" Waarbij de laatste twee letters wellicht een aardig nieuw pseudoniem voor jou zouden kunnen gaan vormen? Well old chap, take it.....or leave it!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwer, Ik hoef helemaal niet te denken wie ik voor me heb.
  Jij hebt aangetoond dat je een grote fantast (lees leugenaar) bent.
  Het begrip "hoofse dame" kwam toch echt uit jouw eigen mond.
  En als jouw eigen vrouw je niet meer kent wordt het voor haar, op z'n minst tijd voor een bezoek aan de oogarts.
  Of je moet wat aan je gespleten persoonlijkheid laten doen.
  Met een beetje dialect praten en wat rond hangen kom je echt niet binnen een WBE maar dat weet jij zelf als ex jager ook wel.
  Aan een door jou afgelegde (mein)eed heeft helemaal niemand wat aan want jij liegt zo hard dat je er alleen zelf nog in gelooft.
  Weet je wat het moeilijkste is van leugens vertellen?
  Je moet altijd blijven onthouden wat je gelogen hebt om niet door de mand te vallen en daar is jouw geheugen al heel lang veel te klein voor.
  Over mijn nachtrust hoef jij je trouwens echt geen zorgen te maken.
  Trusten,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het is nu wel meer dan duidelijk. Jagertje = ??..?? = Oplettende Lezer= Peter van de Posbank! Lijkt wel eenvoudige wiskunde voor brugklassers! Jagertje, ik ben klaar met jou. Of moet ik zeggen jullie? Want ik ga het niet nog een keer allemaal uitleggen. Vanmiddag ben ik nog even op de bewuste Plaats Delict gaan kijken om me ervan te vergewissen dat ik alles correct heb weergegeven omtrent de plaatselijke situatie. Dat bleek te kloppen. Ik heb aan het hele verhaal dus niks meer toe te voegen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oplettend jagertje, ik draag geen neusring en ik doe alléén maar wat Jagertje cs al tijdenlang flikken. Mij van onwaarheden betichten en mij andere identiteiten aansmeren! Die dubbelloops Koker-club blokkeerde een openbare weg terwijl jagen vanaf de openbare weg bij wet verboden is! Ik heb wel niks met de faunabescherming te maken maar zal hen hier toch op wijzen wat er daar destijds heeft plaatsgevonden. Er is beeldmateriaal en de verjaringstermijn is nog lang niet verlopen. Gegroet.

 • no-profile-image

  ??

  @Wel niet zijn voortuin of achtertuin, maar nog steeds wel zijn eigendom.
  Jagers, zal de boer vaak weten, met moet toestemming hebben en een blok van minimaal meende ik 40 hectare.
  Dus weer zit je onzin hier neer te pleuren.
  Het enigste wat ook oplettende lezer neerschrijft is, dat de vrouwtje erg vervelend was en dat je dan een snauw kan verwachten lijkt mij niet vreemd.
  Ze hoefde daar niet te zijn, dus wat deed ze daar dan? Niet dat giswerk wat je nu al de hele tijd neerpleurd.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Zo beweerde herkauwer een tijdje gelen bij hoog en bij laag dat hij niets met de faunabescherming te maken had.
  Nu komt hij met het verhaal dat hij meewerkte aan dit filmpje van o.a Harry Voss en "hoofse dame" Rita Stockmann.
  Herkauwer valt dus weer door de mand.
  Als je, je ongevraagd toegang verschaft op particuliere terreinen en iemand het bloed onder de nagels haalt kan het voorkomen dat je niet geheel onbesmeurd uit de strijd komt.
  Er is bovendien in dat filmpje niets te zien van het fusilleren van haas, konijn, ree, fazant of das, laat staan van het fusilleren van kritisch faunabeheer m/vr anders hadden jullie dat wel breed uitgemeten laten zien.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nee maar, daar is ons jagertje ook weer. Man man wat ben jij een dom minkukel dat conclusies trekt welke absoluut nergens op slaan! Om te beginnen: ik ben helemaal geen lid van de Faunabescherming. Maar omdat ik overal altijd de waarheid van wil kennen ben ik wel al 2 jaar geleden (toen het filmpje op you tube verscheen) meteen op onderzoek uitgegaan. De Plaats Delict was een maisveld op de Renkumer Heide(amersfoort coordinaten 180/445) en het pad waarop en waarlangs het zich afspeelt loopt van het golfterrein naar de Telefoonweg. Gewoon openbare weg! De jagers zaten aanvankelijk op driepootskrukjes rondom het te oogsten perceel en hadden al wat wild geschoten en meteen in hun auto gelegd. Die vos knalden ze af en hadden daarvoor 7 schoten nodig en toen leefde het dier nog steeds! Maar ze lieten hem gewoon in het maisveld liggen en daarom werd die dame zo boos. Dat was helemaal niet Rita Stockman want die is altijd in het zwart gekleed, loopt ineengezakt, heeft een knotje en ziet eruit als een drachtige keiler. De dame die in beeld is maakte een opmerking over de nog steeds kreperende rekel en toen bespuwde jachthouder Koker haar en dreigde met handgemeen. Daarom trad zij in fysiek verweer! Uit zelfverdediging, zoals op de film te zien is. De beelden werden gemaakt door een bewoner van de Renkumse Hei die de jachtpartij ontdekte en besloot om het vast te leggen. Hij vertelde me ook wat die jager had geroepen. 'Ze schopt Koker onder zijn kloten!' Harry Voss woont in Apeldoorn en werkt in Amsterdam en had daar helemaal niks mee van doen. Denk je soms dat zoiets van te voren te plannen is? Jagertje, dat jij geen elementair fatsoen kent was al duidelijk, maar dank je dat je dit zo duidelijk in dit forum zet. Jij keurt het dus goed om mensen te bespuwen! En je vindt het geoorloofd dat gewapende mannen een vrouw aanvallen! Dank je, je hebt me weer goed geholpen en ook de jacht een puike vriendendienst verleend! Waidmansheil!

 • no-profile-image

  gert

  Otters , egels en andere dieren worden massaal overreden,jammer dat ze de boeren nu hier niet eens de schuld van kunnen geven,zijn meestal de zondebok ! Men mag graag tegen boeren aantrappen

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Peter, reageer maar niet op die vraagtekens met puntjes want dat is een dementerende jager die niet alleen zijn kreupel en vleugellam valwild, maar ook zijn naam niet meer kan vinden. Die KNJV-hoofdbestuurrotzooi was in januari 1993 aan de Friese Hoek in de NOP, is toen in RTL4 Nieuws (toen nog met Loretta Schrijver) en op TROS-radio geweest en heeft uitgebreid in NRC (artikel van Ward op den Brouw), Volkskrant en Zwolse Krant gestaan. Alferink, Lulof, Siebenga, Van Hout en de rest van de Amersfoortse bende knalden ganzen af die vanaf de Steile Bank naar de NOP vlogen en bij de Friese Hoek laag de dijk overstaken. Ecologisch Faunabeheer noemden die hufters dat! Omwonenden alarmeerden mij en het hoogheemraadschap verbood hen toegang tot de dijksbelopen en het buitendijkse pad. Ook de jachtopziener mocht daar niet komen. Daardoor wemelde het er van de aangeschoten kollen, rietganzen en brandganzen. Zoals ik al schreef in het otterforum heb ik er vele tientallen aangeschoten ganzen kunnen vangen. Er waren honderden van die stumperds, maar ze konden ook het ijsselmeer op vluchten en ik kan niet zo snel zwemmen. Heeft ook in 'Vogels' van Vogelbescherming gestaan. Nogmaals: het hoofdbestuur van de KNJV bestaat uit laag bij de gronds gajes. Grof schandaal dat die K voor 'koninklijke' staat! Zegt veel over de normen en gebruiken van onze adel! Dat video onderzoek was in 2004 in samenwerking met SOVON. Die heeft het materiaal ook. Men is nooit zo fatsoenlijk geweest om de medewerkers er een dvd of rapport van te sturen. Ach ja: fatsoen moet je doen, nietwaar?

 • no-profile-image

  Jagertje

  ??,?? en Oplettende Lezer, Herkauwer zijn Engels is al net zo belabberd als zijn verhalen.
  Allebei nulopties L
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Toppie klaas. Kom gauw eens een borrel drinken!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Arm jagertje toch, ik heb vreselijk met je te doen. Korsakoff als gevolg van jouw alcoholprobleem is al erg genoeg en een bijkomende overbelasting met oud corroderend valhagellood door het eten van stokoude en dus makkelijk te schieten ganzen heeft je medisch gezien op de rand van de sponde gebracht. Maar wees gerust en meldt je hier in het mooie Wolfheze aan de poort, vraag naar verzorger Rogier en je wordt meteen in jouw persoonlijke dwangbuis geholpen. Dat dus voor nu. Voor later is er al uitstrooiruimte geregeld op het Roozendaalse Veld. Dicht bij De Bedriegertjes. Je zult je er astraal thuis voelen! Natuurlijk schreef ikzelf dat de dame op het filmpje Hoofs was. Ik deed, zoals altijd, feitenonderzoek ter plaatse en kreeg van de filmende bewoner van de Renkumse Hei aanwijzingen waarmee ik haar kon traceren. En ik verzeker je: ze Is Hoofs! Achterlijk dat jij zo'n dame van stand aanziet voor een hobbezak zoals Rita Stockmann. Maar allah, met die gegemzenpluimde burka op je kop zie je het natuurlijk nog slechter dan wanneer je gewoon op hobbyjacht bent. Ik ben klaar met jou jagertje. Ga maar lekker slapen. Houdoe. Welterusten. Maar blijf wakker!

 • no-profile-image

  oplettende

  Ja herkauwer, daar heb je wel vaker last van.
  Eerst nog een hoop gezever en als je op feiten getrakteerd wordt ben je in één keer klaar met je tegenpartij.
  Een beetje te gemakkelijk, vind je ook niet?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Grootvraagtekenbezitter, grappig genoeg staat er in de wet niet dat het strafbaar is om tereinen te betreden waarop of waarbij nergens middels afrasteringen of bebording de vrije toegang ontzegd wordt. Ik ben gister nog speciaal naar de Renkumse Hei gereden om te controleren of die hoofse dame in overtreding was en dat lijkt mij niet het geval te zijn. Het pad waarlangs die confrontatie paatsvond is vrij toegankelijk maar werd door de jagers geblokkeerd. Er staat daar nergens een afrastering of Verbodsbord en op een afgeoogste akker kan een voetganger evenmin schade aanrichten. Het getuigt van een enghartige inborst om over zoiets pietluttigs heibel te maken. en dan nog dit: ik houd er geen andere namen op na en dat kan Jagertje niet zeggen. Maar ik heb ook bewezen dat ik hem meteen doorzag en daarop adequaat reagreerde. Want het gaat mij erom Werkelijke Waarheden in deze fora in te brengen en geen Inhoudsloze Prietpraat.

 • no-profile-image

  ??

  Dus ik mag zo in jou voortuin springen? aangezien ik mag aannemen dat jij geen bordje hebt staan.
  Het land is eigendom van de agrarier en je zal hem moeten vragen of je het mag betreden, schade of geen schade. Nog steeds zie ik geen weerleg van de feiten van Jagertje.
  Daarnaast gis jij dan ik hem was.
  Dus dit antwoord zegt nog niks.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Helemaal mis beste Vraagtekens met puntjes. Om mijn tuin staan bordjes met opschriften als 'Verboden Toegang', 'Natuurreservaat Geen Vrije Toegang " en "Afblijven, Wetenschappelijke Proeven!" Maar een maisakker is geen boerenvoor - of achtertuin. In heel mijn leven heb ik het hoegenaamd nog nooit meegemaakt dat een boer er een punt van maakte als ik over zijn land liep. En dat was honderdduizenden keren het geval. Met verrekijker, telescoop, ringtas, insecten- of vlindernet, meetlint, electrisch schepnet en zelfs met grondboor. Beroepsmatig! Ik weet echter wél dat er zeer frequent grondeigenaren in de clinch raken met jagers die zich wederrechtelijk schietend en drijvend op hun terrein bevinden. Dat lijkt mij van een wat zwaarder kaliber dan een voetgangster die zich tien meter vanaf een openbaar pad waagt, omdat de vrije doorgang haar door jagers belet wordt.

 • no-profile-image

  oplettende

  Herkauwer, ik schrijf onder de naam oplettende lezer en niet als jagertje.
  Jij moet eens stoppen met een ander altijd en overal van te beschuldigen zonder dat daar ook maar enige aanleiding voor is.
  Ik ben jagertje niet en ik ken jagertje niet, DUIDELIJK?
  Maar jagertje heeft je wel mooi bij de neusring genomen.
  Wettelijk is het nog altijd zo dat je eerst toestemmen dient te vragen om andermans eigendommen te betreden.
  Daar zijn geen verbodsborden voor nodig, het is bovendien ook nog eens hoogst onfatsoenlijk.
  Aan fatsoen ontbreekt het jullie echter wel vaker.
  Wat zou jij er van vinden als ik zonder mij voor te stellen bij jou in de achtertuin kwam lopen?

 • no-profile-image

  oplettende

  Als je goed opgelet hebt zie je niemand vanaf de "openbare weg" jagen en de "openbare weg" is op dit filmpje ook door niemand geblokkeerd.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oplettende Lezer, als je het niet heel erg vindt dan ga ik maar eens over op zaken die er écht toe doen. Want deze twee jaar ouwe koek is nu wel voldoende geherkauwd dunkt mij.

 • no-profile-image

  ??

  Herkauwer, ik ben jagertje niet, zoals ik al eerder schreef,heb ik veel grond en volgens mij zou ik de stempel mega bedrijf ook nog krijgen.
  Dat jij ondertussen al jou synoniemen niet meer weet, is jou probleem.
  Ik jaag niet, jagers heb er over het algemeen geen last van, zolang het maar netjes gebeurd.
  Maar in ondergaande antwoorden, gis jij naar mij idee meer dan jagertje die met feiten komt.
  Die huppeltut had niet op mijn land hoeven komen, dan kan ik jou wel melden.

 • no-profile-image

  oplettende

  Vreemd genoeg haal jij allerlei ouwe koek aan (soms van 15 jaar en ouder) om jagers in diskrediet te brengen.
  Van enige vorm van onderbouwing is alleen geen sprake.
  Als jagertje een link plaatst naar een filmpje waarop niets anders te zien is dan de pesterijen van jullie soort en waar beschuldigingen van jouw kant nergens aantoonbaar zijn komt je dat niet uit.
  Ouwe koek is soms slecht te verteren.

 • no-profile-image

  ??

  @herkauwer, die kom je weer met deel onzin aan.
  A dit kan net zo goed een "prive" weg van de agrarier zijn richting zijn landerijen.
  B 40 ha aan 1 stuk heb je niet in Nl, ze bedoelen in een blok,dus met de percelen erom heen.
  C Je ziet niet op de film dat ze van de openbare weg schieten
  D Potretrecht
  E Schandalig dat jij allemaal namen op het net neerzet, zal hopelijk ook dan maar met jou gebeuren
  F Welke feiten?

 • no-profile-image

  J@gertje

  Een jachtveld waarop het genot van de jacht met gebruikmaking van een geweer mag worden uitgeoefend, heeft een aaneengesloten oppervlakte van ten minste 40 hectare
  Bij de berekening van de oppervlakte van een jachtveld, bedoeld in artikel 10, worden niet meegerekend: OPENBARE, VERHARDE verkeerswegen, niet zijnde grindwegen.-----
  Dus dat zandpad (openbaar of particulier)maakt gewoon deel uit van het jachtveld en daar mag dus ook vanaf gejaagd worden.

  Bij een scheiding van een jachtveld is alleen sprake als een jachtveld van elkaar gescheiden wordt door een AUTOSNELWEG als bedoeld in artikel 1, onderdeel c, van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 of door een waterloop breder dan 10 meter.
  Is er echter toestemming gegeven voor het genot van de jacht van dit water en bijbehorende maaibermen, dan is hier geen sprake van een scheiding van een jachtveld. Aldus de F&F Wet------------
  Ik kan van dit pad echt geen autosnelweg maken en ook van een waterloop van 10 meter breed is hier geen sprake.
  Dus herkauwertje van jou in het verleden gevolgde jachtopleiding is wederom verdomd weinig blijven hangen.
  Het zal wel met je leeftijd te maken hebben.
  Voor je begint te neuzelen, voor schadebestrijding en beheer zijn de zelfde regels van toepassing.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Leestekenactrobaat, feitelijk was deze discussie over dat youtube filmpje gesloten dacht ik?.? Maar goed: de bewuste weg ligt tussen de openbare wegen Telefoonweg en Renkumseheide. Wat het 'net zo goed had kunnen zijn' is iets waar wij, hier in ons loepzuivere Waarheidsvindingerveen, absoluut niet aan doen. Het Was een openbare weg, die de openbare Renkumse Heide/Dopheideweg met de openbare Telefoonweg verbindt. Punt! Het is lariekulkoek dat er in ons land geen aaneengesloten blokken van 40 bunder zonder wegen er doorheen zouden zijn. Het is inderdaad zorgelijk slecht gesteld met onze buitengebieden, maar zo erg is het nou toch ook weer niet. En als ik namen noem van vrouwenbespuwende en damesbedreigende hobbyjagers dan lijkt mij daar niets onoorbaars aan. De keiharde bewijzen liggen toch voor man! Fin de discussion!

 • no-profile-image

  j@gertje

  Herkauwertje vandaag om 16:07 schreef je nog:
  Laurens Jan Brinkhorst heeft de Ffw alleen maar geparafeerd! Het was in de nadagen van Gerrit Braks dat er aan de inhoudelijke samenstelling en formulering van de nieuwe Ffw werd begonnen en onder VVD-er Jozias van Aartsen en D66-er Hajo Apotheker kreeg de wet verder gestalte.--------------
  Ga dan nu de feiten niet weer zitten verdraaien we hadden het immers over de F&F wet. en het ontwerp de invoering daarvan.

 • no-profile-image

  ??

  Wat zie je nu op dat filmpje? Vos is doodgereden? Ik heb geen schoten gezien en daarnaast zie je van die "dierenvrienden" die de jagers uitdagen. Of mis ik nu weer wat?

 • no-profile-image

  ??

  Herkauwer,

  A het speelt gedeeltelijk op het land af, dus daar had de vrouw in kwestie niks te zoeken, zonder toestemming veehouderij.
  Daarnaast de mannen gebruiken de geweren helemaal niet richting haar, dat ze gewapend zijn ja... ze jagen, do not see the problem?
  En dat van die vos staat niet op het filmpje, dus zegt me in dit geval nog niks.
  En ik bekijk het filmpje objectief.

 • no-profile-image

  ??

  Ik heb niks tegen jagen, die jagers die ik dan ken, doen ook al nesten bescherming, schieten niet alles gewoon keurig.
  Was eens op vakantie in Denemarken bij een kennis, toen gingen ze ook jagen, maar daar dronken ze eerst 1 a 2 shots of jagermaster en schoten ze erg veel, maar zo heb ik het nooit in NL mee gemaakt.
  Zie wel in het filmpje, dat ze vraagt is het jullie akker of dat verschil zou maken, zij is waarschijnlijk meer ongevraagd op de akker dan de jagers.

 • no-profile-image

  J@gertje

  ??,??,
  Op dat filmpje zie je een aantal jagers die een vos hebben geschoten bij een maïsakker.
  Helaas waren de dierenvrinden te laat om dat op beeld vast te leggen.
  Als vermoed wordt dat er zich een vossenbouw in een maïsperceel bevindt doe je dat op deze wijze.
  Als je dan een stelletje van die stumpers op bezoek krijgt die zich zonder toestemming op particulier grondgebied toegang verschaffen en een beetje lopen te provoceren kun je een keer verwachten dat er iemand een klodder mee krijgt.
  Die jagers deden niets onder of boven de wet en die klodder was aan Rita Stockmann heel goed besteed.
  Het filmpje geeft heel mooi weer hoe de faunabescherming in elkaar steekt en hoe zij handelen.
  Net als bij onderstaand filmpje wat Harry Voss (net als herkauwer ook van de faunabescherming) van zijn website verwijderde toen hij door kreeg dat hij bij de AIVD in de kijker stond.
  http://www.youtube.com/watch?v=fG7gnyimuNM&feature=related
  Dit filmpje werd door faunabeschermer Harry Voss gepromoot onder de titel “jachthut in de problemen”.
  Deze lieden geven toch oh zo graag af op jagers maar zetten ondertussen wel een ander aan tot crimineel gedrag.
  En tot deze uitwassen behoort dus onze herkauwer.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  J@gertje

  Idd Herkauwertje, ik was er na een mid-weekje Schotland op de sika herten ook weer.
  Ontkennen helpt niet.
  Je hebt gewoon je mond voorbij gepraat.
  Ik weet heel goed hoe Rita Stockmann er uit ziet.
  Het kan zijn dat ze soms ruikt als een oude keiler maar zo loopt (met of zonder knotje) ze niet.
  Ik heb haar in levende lijve ontmoet.
  Niet tijdens zgn jachtmisstanden en ook niet in het veld.
  Ze rook bovendien niet als een oude keiler en was bijzonder vriendelijk tegen mij.
  Nou herkauwertje, als je met deze mensen maar in hun staatje blijft praten zijn ze bijzonder vriendelijk.
  Infiltreerde jij toevallig ook niet binnen de WBE's en de FBE's?
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Vraagtekenman, lopen op een maisveld zonder omheining of verbods borden, dat bovendien op hetzelfde moment geoogst wordt, is pas een overtreding van de wet als de boer dat vindt. En die zat op zijn trekker met silagewagen. Ik raap als voer voor mijn dieren jaarlijks zakkenvol maiskolven op afgeoogste velden en heb nog nooit een boer meegemaakt die daar bezwaar tegen had. Integendeel zelfs! Jagertje, fijn dat Rita Stockmann zo vriendelijk tegen jou was. Als ze mij ziet begint ze vuur te spuwen en doet ze het in haar directoire. Bluswater, voel je wel? Daarom ruikt zo ook zo uit haar mond. Hoe raad je het? Ik doe circa een kwart van mijn acties undercover en daar zaten inderdaad ook Wbe's en Fbe's bij. Maar zo bont als Anti Jacht het maakte bij de KNJV lukt mij niet. Want zélfs wanneer ik me als hijgend hert, bambi of de grote boze wolf verkleed herkennen ze me in Amersfoort nog!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwer,
  Jij als deskundige ex jager en ex ambtenaar moet weten dat je pas toestemming hebt om particuliere grond te betreden NADAT de eigenaar je hier toestemming voor heeft gegeven en niet andersom.
  In het filmpje vraagt Rita overduidelijk aan één van de jagers “bent u ook eigenaar van deze grond meneer”?
  Zij had de eigenaar dus helemaal niet om toestemming gevraagd omdat zij die beste man niet eens kende.
  En dus was Rita op dat moment gewoon in overtreding wegens het betreden van andermans eigendommen.
  De eigenaar/boer zat dus met zekerheid ook niet op één van die trekkers zoals jij beweert.
  Zowel op die trekkers met silagewagens als de maïs haksellaar als de zilverkleurige VW Caddy zat als je goed gekeken had allemaal eenzelfde sticker van het loonbedrijf die de maïs oogstte.
  Waarom heb je niet gefilmd dat die jagers 7 keer op die vos moesten schieten voordat hij binnen was?
  En waarom heb je niet gefilmd dat die jagers het vooraf geschoten wild in de auto hebben gelegd?
  Jij als ex jager weet als geen ander dat je tijdens een aanzit blijft zitten tot de laatste maïs er af is.
  Je loopt intussen echt niet naar de auto om er geschoten wild in te leggen en zo de vos te laten ontsnappen.
  Er waren bovendien geen drijvers bij dus van een hazen en/of fazantenjacht was al evenmin sprake.
  Oh ja dat is waar ook, jij kwam als “Doesburgse mosterd na de maaltijd” ter plaatse nadat het filmpje lang en breed op Youtube geplaatst was.
  Vreemd genoeg ken je wel alle niet gefilmde details terwijl je de zichtbare details met veel bla bla probeert af te wimpelen.
  Dus je was er of stiekem toch bij of je hebt naderhand alles doorgenomen tijdens de bestuursvergadering van jouw faunabescherming clubje.
  Rita en haar vrinden zullen denk ik niet zo blij zijn dat je hun nu als een Judas verloochend en je zult de volgende keer aan de deur waarschijnlijk wel tegen gehouden worden.
  Van jou zgn infiltratie binnen de WBE’s en FBE’s is evenmin sprake.
  Als je wilt zal ik je uitleggen aan welke eisen je moet voldoen om in een WBE of FBE toe te kunnen treden.
  Herkauwertje, je kunt er net zo lang om heen draaien als je wilt maar je hebt jezelf op een domme manier verraden en daar hoefde ik je niet eens mee voor naar de kroeg te nemen.
  Een beetje zielig praten was meer dan genoeg om jou er in te luizen. --------------------
  PS @ ??,??, volgende keer niet zo boos tegen me doen hoor.
  Het is je inmiddels al lang vergeven.

  Groet,
  Peter van den Posbank alias J@gertje J

Laad alle reacties (78)

Of registreer je om te kunnen reageren.