Home

Achtergrond 172 x bekeken

Opgesloten mijnwerker Chili wordt vader

Een van de 33 mijnwerkers die vastzitten in Chili is gisteren vader geworden. Terwijl Ariel Ticona 700 meter onder de grond zat, schonk zijn vrouw het leven aan een dochter.

Het meisje heeft de naam Esperanza (Spaans voor hoop) meegekregen. Ze is 48 centimeter lang en weegt ongeveer drie kilo. De familie heeft opnames gemaakt van de bevalling. De beelden worden waarschijnlijk door een schacht naar de mijnwerkers gestuurd, zodat Ticona zijn dochter kan zien.

De mijnwerkers kwamen begin augustus vast te zitten, nadat een mijnschacht was ingestort. Op 22 augustus werden ze onverwacht levend gevonden. Reddingswerkers boren schachten om de mannen levend naar boven te krijgen, maar die operatie kan nog maanden duren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.