Home

Achtergrond 400 x bekeken

Oordeel EU over gezondheidsclaims vertraagd

De Europese Commissie knipt de beoordeling van gezondheidsclaims bij voedselproducten op in tweeën.

De beoordeling van zogeheten 'botanicals' (plantaardige stoffen met medische of therapeutische waarde) wordt uitgesteld; EU-voedselagentschap Efsa rondt eerst de beoordeling van overige gezondheidsclaims af. Dat moet klaar zijn in juni 2011.

Aanvankelijk zou begin dit jaar al een lijst met goedgekeurde gezondheidsclaims worden gepubliceerd. Dit proces is vertraagd. Lidstaten en het bedrijfsleven hebben bij de Commissie geklaagd over oneerlijke concurrentieverhoudingen, nu sommige claims zijn afgewezen en claims van concurrerende producten nog in procedure zitten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.