Home

Achtergrond 2 reacties

'Ook medewerking overheid bij terugdringen antibiotica'

Niet alleen de vee- en vleessectoren, maar ook de Nederlandse overheid, moet meewerken aan het terugdringen van het antibioticagebruik bij landbouwhuisdieren.

Daarvooor moet de regering niet steeds nieuwe toestemming voor het gebruik van antibiotica geven. Dat zei voorzitter Jan Odink van de Vereniging van de Nederlandse PLuimveeverwerkende Industrie vanochtend op de openbare bestuursvergadering van het Productschap Pluimvee en Eieren.

Odink vindt het plan van de regering om het antibioticagebruik bij landbouwhuisdieren in 2013 met 50 procent terug te dringen erg ambitieus. Hij maakt zich daar zorgen over. "Wat doen we bijvoorbeeld met de rasgevoeligheid van vleeskuikens ten aanzien van antibiotica. Moeten we dan doorgaan met zo'n ras of daarmee stoppen?", vraagt hij zich af. Hij vindt het bovendien verwerpelijk dat dierenartsen nog steeds het grootste deel van hun inkomen halen uit het voorschrijven van antibiotica bij landbouwhuisdieren. "Dat moet veranderen", stelt hij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  roel

  Er is veel vraag naar goedkoop voedsel, want veel geld uitgeven voor eten bestaat op deze wereld niet meer!!!!! Dus veel en goedkoop produceren met medicijnen!!!!!!!!!!!! De overheid werkt hier aan mee en nu is dit ongezondheid voor de bevolking.
  De consument meer laten betalen voor primair voedsel, dan wordt het probleem vanzelf opgelost.

 • no-profile-image

  Piet

  Als er betere antibiotica beschikbaar komen moeten die toch toegelaten worden? Van een verbeterd antibioticum zal minder resistentie ontstaan dan van een mindere variant. Vreemd bericht is dit.

Of registreer je om te kunnen reageren.