Home

Achtergrond 337 x bekeken 1 reactie

'Onderwijs is de dupe'

Een kwart van de bezuinigingen die het demissionaire kabinet heeft aangekondigd, raakt het onderwijs.

Dat zegt de Algemene Onderwijsbond (AOb) in een reactie op de kabinetsplannen die dinsdag zijn gepresenteerd. Het lerarentekort zal door de bezuinigingen weer oplopen, verwacht voorzitter Walter Dresscher. Kwetsbare leerlingen die extra aandacht nodig hebben, zullen volgens hem de dupe zijn en meer kinderen zullen zonder diploma school verlaten.

De uitspraak van koningin Beatrix in de troonrede dat het onderwijs wordt ontzien, staat volCNV Onderwijs is bang dat de lerarensalarissen op een nullijn worden gezet. Dat zou volgens de christelijke vakbond alle inspanningen om het vak aantrekkelijker te maken, onder meer door extra scholing en afwisselender werk, weer teniet doen.

CNV Onderwijs maakt zich ook zorgen over de bezuiniging van 80 miljoen euro op passend onderwijs voor leerlingen die extra zorg nodig hebben. ”Met dat geld worden klassenassistenten aangesteld en de professionalisering van leraren verbeterd. Zorgleerlingen hebben daar recht op”, aldus voorzitter Michel Rog.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    freek

    het ligt eraan als afgestudeerde mensen domme beslissingen maken dan zou het niet verkeert zijn om meer ongeschoolde mensen te hebben die dan misschien betere beslissingen maken voor de volgende generatie

Of registreer je om te kunnen reageren.