Home

Achtergrond 181 x bekeken

Onderscheiding voor beschermer gieren

Een bestuurslid van een Nederlandse stichting die zich inzet voor de bescherming van gieren in Europa, heeft maandag een belangrijke Duitse natuurbeschermingsprijs gekregen.

De Oostenrijker Hans Frey ontving de Bruno H. Schubert Prijs in Frankfurt. Dat meldde de Vulture Conservation Foundation (VCF). Frey is aan deze Nederlandse stichting verbonden.

De 66-jarige Frey werd gelauwerd voor zijn levenslange toewijding aan het fokken van lammergieren in gevangenschap en hun herintroductie in het wild. De lammergier stierf rond 1920 uit in de Alpen, met name door jacht. Inmiddels zijn er 170 uitgezet in de Alpenlanden Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië. De dieren hebben zich daar ook al voortgeplant.

De VCF zet zich ook in voor drie andere in Europa voorkomende gierensoorten, de monniksgier, vale gier en aasgier in de bergen rond het Middellandse Zeegebied.

Aan de Bruno H. Schubert Prijs is een bedrag van 40.000 euro verbonden. De onderscheiding wordt jaarlijks toegekend en ging eerder onder anderen naar ontdekkingsreiziger Jacques Cousteau.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.