Home

Achtergrond

Onderhandelaars schuiven weer aan

De onderhandelaars van VVD, CDA en PVV zijn maandag opnieuw aangeschoven bij informateur Ivo Opstelten voor onderhandelingen over een rechts minderheidskabinet.

Ingewijden verwachten dat de partijen in de loop van deze week een akkoord kunnen bereiken, waarover dan zaterdag het CDA-congres een oordeel kan geven. De onderhandelaars gingen maandag voorafgaand aan het overleg niet in op vragen over hun verwachtingen. "Iedere dag is belangrijk'', reageerde CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen op de vraag of de onderhandelaars een belangrijke dag wacht.

Voor de drie partijen liggen nagenoeg alle gegevens op tafel om op hoofdlijnen een akkoord te kunnen bereiken. Daarvoor moet nog wel een aantal knopen worden doorgehakt, en alle maatregelen moeten nog tot ieders tevredenheid worden opgeschreven.

VVD, PVV en CDA werken aan twee akkoorden. Een regeerakkoord is de basis van de samenwerking tussen VVD en CDA in een minderheidskabinet. Een gedoogakkoord moet daarnaast de afspraken vastleggen die VVD en CDA verzekeren van de steun van de PVV in de Tweede Kamer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.