Home

Achtergrond 174 x bekeken

Onderbezetting in zorg 'pijnlijk duidelijk'

Op het onlinemeldpunt van NU'91, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen, zijn afgelopen zomer 1135 meldingen binnengekomen over onderbezetting in zorginstellingen.

Dat heeft een woordvoerster van de organisatie gemeld. Het meldpunt is woensdag gesloten. Volgens de woordvoerster wordt in de zomer de onderbezetting in de zorg 'pijnlijk duidelijk'. Het grootste gedeelte van de meldingen is, net als vorig jaar, afkomstig van medewerkers van verpleeghuizen. Dit jaar steeg het aantal meldingen over ziekenhuizen flink ten opzichte van 2009. Volgens de woordvoerster komt dat omdat vorig jaar operatiekamers gesloten werden of dagbehandelingen niet doorgingen. Dit jaar moesten alle afdelingen openblijven, omdat de ziekenhuizen het geld hard nodig hebben, aldus de woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.