Home

Achtergrond

Obama verliest weer economische topadviseur

De Amerikaanse president Barack Obama verliest opnieuw een belangrijke economische adviseur.

Topadviseur Lawrence Summers verlaat het Witte Huis aan het einde van het jaar, meldden Amerikaanse media dinsdag.

De regering Obama heeft de laatste maanden te kampen met een ware leegloop van economische topadviseurs. Eerder stopten ook Christina Romer, de voorzitter van de Raad van Economische Adviseurs van het Witte Huis en Peter Orszag, de directeur van het budgetbureau van het Witte Huis.

Summers was één van de meer controversiële adviseurs van de Amerikaanse president. Zo kwam hij in het verleden in opspraak, nadat hij tijdens een conferentie had opgemerkt dat vrouwen van nature mogelijk minder aanleg hebben voor wiskunde en wetenschap dan mannen.

Ook werd hij niet gespaard door critici van het economische beleid van Obama. Zo riep John Boehner, de Republikeinse leider in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Obama in augustus op Summers en minister Timothy Geithner (Financiën) naar huis te sturen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.