Home

Achtergrond

Noord-Holland helpt biologische boeren aan grond

Niet alleen met gericht beleid en subsidie helpt de provincie Noord-Holland biologische veehouders voort.

De provincie probeert sinds begin dit jaar boeren ook aan extra grond te helpen, van terreinbeherende organisaties en stoppende boeren. Noord-Holland is de eerste provincie in Nederland die hiertoe overgaat, maar het lijkt wel een van de meest effectieve maatregelen die mogelijk zijn om het areaal biologische landbouw uit te breiden, zegt adviseur Kees Water. ”Het eerste waar omschakelaars tegenaan lopen is de noodzaak tot extensivering. Dus: het verkrijgen van meer grond.”

Water voert namens de provincie gesprekken met grondbeheerders, onder meer natuurorganisaties, recreatieschappen, waterschappen en stoppende boeren. Een van de eerste successen is de overeenkomst tussen biologisch melkveehouder Piet Kaatee en de Vereniging Natuurmonumenten. De melkveehouder kon dankzij die overeenkomst het bedrijfsareaal vergroten met 60 hectare.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.