Home

Achtergrond

Nog steeds kloof Oost- en West-Duitsland

Ondanks de samenvoeging van Oost- en West-Duitsland twintig jaar geleden, bestaat er nog steeds een kloof tussen de landsdelen.

De kloof wordt wel steeds kleiner, stelde de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière woensdag. De Duitsers moeten ook nu nog de "historische afstand en gebrek aan vertrouwen overwinnen'', zei de minister in Berlijn. De eenwording tot dusver is volgens hem wel "een succesverhaal met veel licht, maar uiteraard ook met schaduwzijden.''

De minister wees erop dat steeds meer West-Duitsers naar Oost-Duitsland verhuizen. Kort voor en na de eenwording was er juist sprake van een uittocht van Oost-Duitsers naar het westen, waar meer banen waren. Waar er per saldo begin jaren negentig nog 350.000 mensen per jaar van oost naar west verhuisden, is dat nu afgenomen tot 50.000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.