Home

Achtergrond 3 reacties

Nog geen gegevens over dumping kadavers

De gegevens over aantallen gedumpte kadavers over dit jaar zijn nog niet bekend.

Of sprake is van een stijging, mogelijk door hogere destructietarieven, is dan ook nog niet te zeggen. Dat antwoordt minister Gerda Verburg (LNV) op Kamervragen van het CDA. De Kamerleden Joop Atsma en Henk Jan Ormel suggereerden een verband tussen recente vondsten van kadavers en de gestegen destructietarieven.

Verburg houdt veehouders primair verantwoordelijk voor een goede afvoer van dode dieren. “De hoogte van de destructietarieven zouden hierop niet van invloed moeten zijn.” Verburg erkent dat dit niettemin wel kan.

Met ingang van dit jaar betaalt LNV niet langer mee aan de destructie. Voorgaande jaren droeg het daar tussen de 15 en 20 miljoen euro op jaarbasis aan bij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gekke henkie

  sbb heeft er nog meer dan honderd liggen in de oostvaardersplassen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Gekke Henkie, er zijn meer dan 2000 dieren de hongerdood gestorven in de Ovpl afgelopen winter. Daarvan zijn alleen een paar vrachten runder- en paardenkadavers door Rendac afgevoerd. Daarvan moeten facturen bestaan. De rest is in het Fluitbos klandestien begraven, vooral in de eerste helft van de winter. De dooie herten hebben ze gewoon op land of in moeras laten liggen.

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  moeten wij daar ook aan meebetalen dan? .Geen wonder dat die tarieven zo hoog zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.