Home

Achtergrond

Nog geen claim voor waterschade

Er is nog geen goede schatting te maken van de schade die de afgelopen week is veroorzaakt door de overvloedige regenval.

LTO Noord heeft in een eerste bericht de schade aan akkerbouwgewassen geschat op miljoenen euro’s. De organisatie overweegt een claim bij het verantworodelijk waterschap.

Het waterschap Rijn en IJssel had tot gisteren nog geen claim zien binnenkomen. “De omvang van de schade is nog niet te overzien”, zegt het waterschap. Maar dat de schade voor akkerbouwbedrijven aanzienlijk is, erkent ook het waterschap.

“Waar mogelijk proberen wij de boeren te helpen door het water versneld af te voeren”, zegt het waterschap. Zo is bij de Groenlose Slinge een extra afvoer voor een ondergelopen akker gemaakt. Maar dergelijke maatregelen zijn niet overal uitvoerbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.