Home

Achtergrond 12 reacties

Nieuwe gozers in Boer zoekt Vrouw

Het was weer zover: de aftrap van Boer zoekt Vrouw. Zouden het weer van die zielige thuiswonende types zijn die een vervanging voor hun moeder zochten?

Ook gekeken naar de aftrap van de nieuwste Boer zoekt Vrouw? Als redacteur van Boerderij moest ik wel, vond ik. De vorige seizoenen kon ik het niet volhouden. Ik ben nou eenmaal geen liefhebber van het programma, hoe integer het ook gemaakt wordt.

Want je moet het maar willen zien: die boeren die vreselijk veel werk kunnen verzetten, maar op vrouwengebied zo onhandig zijn als ik weet niet wat. Vaak waren het ook nog papkinderen. Meer dan eens woonden ze thuis en schoven ze aan bij moeders pappot in een keuken die sinds de jaren vijftig geen opknapbeurt had gehad.

Wat ik ook veel zag was dat de boer in kwestie jarenlang met zijn moeder had geleefd. Na haar overlijden was het toch wel erg stil geworden, daarom gingen ze toch maar eens op zoek naar een vrouw.

Maar eerlijk is eerlijk, deze keer was het anders. Ik zag boeren voorbij komen waarvan ik dacht: waarom zijn die nog niet aan de vrouw? Vlotte kapsels, vlotte babbel, moderne keukens, noem maar op. En meteen vond ik het programma een stuk interessanter worden. Kijk eens aan, boeren blijken echte mensen en geen wereldvreemde, zonderlinge types. Die uitstraling had de aftrap, vond ik.

Maar misschien denkt de rest van BZV-kijkend Nederland er wel heel anders over. Misschien waren de kijkcijfers de afgelopen jaren wel zo hoog juist vanwege dat gestuntel.
We zullen zien. Vanaf 12 december starten de wekelijkse uitzendingen weer.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  JP

  Hoi Margreet,er zijn ook gewone door snee burgers die singel zijn waar je het zelfde beeld van kan maken(Mark Rutte b.v.)!
  Ik heb jou ook wel eens meegemaakt dat je niet wist waar heen je moest kijken hihhi dat was die keer bij de RTL opname over de stoereboerkalender.
  Er was een jonge gozer die zich moest om kleden in de kamer waar we met ze alle zaten te wachten daar stond hij dan in zijn blote kont en Margreet haar rug toegekeerd en toch stiekem in haar oog hoeken zat ze te kijken hihihiihhi
  Gr Stoereboer JanPiet

 • no-profile-image

  Margreet

  Nou Jan Piet, dat is een prachtig verhaal. Ik wou dat het waar was.

 • no-profile-image

  Jeroen

  En wie moet je nu eigenlijk geloven?

 • no-profile-image

  tv Boer

  Ik was ook bij die opnames en ik kan me deze blootscene eerlijk gezegd ook niet herinneren....

 • no-profile-image

  Marnix

  En wat dan nog? Kijken mag toch? ;)

 • no-profile-image

  Heppy

  Ik heb ook gekeken, denk dat ik maar reageer op dat VW busje waar Yvonne mee rond tufte!

 • no-profile-image

  struikrover

  Hier ook zeer populair , volgens mij het best bekeken programma in Frankrijk.
  En natuurlijk hele leuke kereltjes , enorme bolle buiken en vieze keukentjes , je moet maar durven om voor heel het land voor gek gezet te worden.
  Toch vindt 1 op 2 vrijwel direkt een vrouw en ook nog een hele leuke !!!

 • no-profile-image

  Wesley

  Jan Piet,
  Ik geloof je wel hoor......... (rest verwijderd wegens persoonlijke aanval, RB)

 • no-profile-image

  ineke

  De eerste taak van alle boerenmoeders is om hun kroost eens fatsoenlijk te leren eten. En oproep aan iedereen, die al etend in het programma komt: dek de tafel eens gezellig en presenteer je eens beter. Als je weet dat zoonlief drie frisse jonge dames, potientele schoondochters, te logeren krijgt dan zet je toch wat anders op tafel dan peeën, erpels en juin. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent, maar soms is het echt erg wat je ziet.

 • no-profile-image

  boerin

  Kijkcijfers, daar is het dit programma om te doen, niet om de boer in een goed daglicht te zetten. Dus, hoe gekker en afwijkender, hoe beter.

 • no-profile-image

  karina

  helemaal mee eens, ik ben zelf boerendochter en wordt door deze programma's ook vaak zeer ongeloofwaardig aangekeken als ik zeg n boerendochter te zijn?? huh? dat zijn toch mensen in n overall met rode zakdoeken en klompen?? nee dus, ook mijn broers en zussen zijn stuk v stuk hippe leuke mensen en wellicht kan Yvon wat meer van deze 2010 boeren alten zien zoals afgelopen week!! ps, ik heb nog n enorm leuke vrijgezellen broer maar ja..die wil echt niet op tv..haha..dus mocht iemand dit lezen....groeten karina

 • no-profile-image

  over groot

  In Belgie doet een boer mee met 200 paarden en een boer met 4000 koeien. Awel en das geen typefout. Awel en het zijn ok nog van die jonge mannekes en vrouwkes vanaf 20 jaar.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.