Home

Achtergrond

Nieuwe dino-soorten met hoorns ontdekt

Wetenschappers hebben twee nieuwe dinosaurussoorten met hoorns ontdekt in de Verenigde Staten.

Eén soort had zelfs vijftien hoorns op zijn schedel: op zijn neus, boven de ogen en verder op de wangen en nek. De botten van de uitgestorven planteneters lagen in een afgelegen natuurgebied in het zuiden van Utah. Daar zijn al veel resten van dinosaurussen opgegraven, meldde Scott Sampson van de Universiteit van Utah in het wetenschapsblad PLoS On.

De soort met de vijftien hoorns kreeg de naam Kosmoceratops richardsnoi. De andere is Utahceratops getty genoemd. Volgens wetenschappers leek die laatste op een reusachtige neushoorn ,,met een belachelijk grote kop''.

Beide soorten zouden ongeveer 76 miljoen jaar geleden hebben geleefd in zompige gebieden. Destijds was het westen van Noord-Amerika door een zee gescheiden van het oosten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.