Home

Achtergrond 204 x bekeken

Nieuwe aardverschuiving Mexico eist levens

Een aardverschuiving in het zuiden van Mexico heeft gisteren zeker zestien mensen de dood ingesleept.

De lichamen van acht volwassenen en acht kinderen zijn geborgen. Vier personen worden vermist, meldden autoriteiten. De modderlawine is veroorzaakt door zware regenval.

"Helaas was er een nieuwe aardverschuiving'', twitterde president Felipe Calderon. De regering heeft reddingsteams gestuurd naar de ramp in de plaats Amatan in de bergachtige deelstaat Chiapas.

In een andere aardverschuiving in Chiapas in de plaats Nueva Colombia worden een vrouw en twee kinderen vermist.

In de naburige deelstaat Oaxaca zijn twee lichamen uit de modder gevist en worden nog negen mensen vermist na de aardverschuiving van dinsdag, waar aanvankelijk voor het leven van honderden mensen werd gevreesd.

Eerder deze maand kwamen ten minste acht mensen om het leven door een aardverschuiving op het platteland in de buurt van Mexico-Stad.

Sinds mei heeft het noodweer in Mexico in totaal zeker 98 levens geëist. Meer dan 810.000 mensen zijn hun woning kwijtgeraakt. De schade door overstromingen en aardverschuivingen is inmiddels opgelopen tot ruim vier miljard dollar (circa 3 miljard euro).

Ook Colombia kampt met overlast door slecht weer. Daar raakten maandag mensen op een snelweg onder aarde bedolven in het noordwesten van Colombia. Niemand van de circa dertig mensen heeft het ongeluk overleefd. "Het is volledig onmogelijk nog overlevenden te vinden'', sprak het hoofd van de regionale reddingsdiensten John Rendon gisteren.

Maandag was een deel van de snelweg tussen de steden Medellín en Urabá na zware regenval en aarde van een modderlawine weggevaagd. Meerdere huizen langs het traject in de bergen werden verwoest. De meeste slachtoffers waren mensen die met een bus waren gestrand door een eerdere, kleinere aardverschuiving. Ondanks waarschuwingen van de autoriteiten probeerden ze over de onbegaanbare weg een andere bus te bereiken. Vervolgens werd de groep door een veel grotere aardverschuiving verrast. Sommigen vluchtten huizen in, maar zij werden ook bedolven onder de modder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.