Home

Achtergrond 157 x bekeken

'Nieuwe WTC-toren klaar in 2013'

De centrale toren van het nieuwe WTC-complex in New York op de plek waar in 2001 de Twin Towers instortten, is klaar in 2013.

Dat hebben overheidsfunctionarissen en ontwikkelaars dinsdag gezegd op een bijeenkomst over de toekomst van de voormalige rampplek Ground Zero.

Burgemeester Michael Bloomberg zei dat de toren van het World Trade Center inmiddels 36 verdiepingen van de toekomstige 106 verdiepingen telt. Inclusief de antenne op het dak wordt de toren 1776 voet (538 meter) hoog. Een symbolische hoogte, omdat in het jaar 1776 de Amerikaanse onafhankelijksheidsverklaring werd getekend. De toren gaat '1 World Trade Center' heten. Het nieuwe WTC-complex is over vijf jaar gereed en zal uit vijf gebouwen bestaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.