Home

Achtergrond 209 x bekeken

Nieuw tbc-geval in Zuid-Frankrijk

In het Zuidwesten van Frankrijk is een derde veehouderij getroffen door rundertbc.

De 500 dieren op het bedrijf worden op korte termijn geruimd, aldus de regionale diergeneeskundige dienst. Het eerste geval van rundertbc in Ariège, vlak bij de Spaanse grens, werd op 24 augustus vastgesteld tijdens een routinecontrole in een slachthuis. Een paar dagen later werd een tweede bedrijf in de omgeving eveneens besmet verklaard. De in totaal ruim 110 runderen op beide bedrijven zijn alle naar het slachthuis gebracht.

Inmiddels zijn een kleine 30 bedrijven in het departement onder bewaking gesteld. Bij negen andere verdachte bedrijven hebben testen uitgewezen dat er geen rundertbc heerst. In Frankrijk worden gemiddeld dertig gevallen per jaar van rundertbc vastgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.