Home

Achtergrond 160 x bekeken

Negentig kilo ivoor in vier koffers

De Thaise douane heeft op het vliegveld van Bangkok vier koffers vol ivoor ontdekt.

In totaal wogen de zestien stukken ivoor 90 kilo. Dat maakte Traffic, een organisatie die de handel in wilde dieren in de gaten houdt, maandag bekend.

De smokkelaar is een 62-jarige man uit Maleisië, die vanuit Ethiopië naar Bangkok vloog. Hij is aangehouden en het ivoor is in beslag genomen. Slagtanden van olifanten en de hoorns van neushoorns zijn van ivoor.

De douane in Thailand speurt de laatste tijd zeer actief naar illegale ivoortransporten. Dit jaar is al ruim 3 ton ivoor opgespoord en in beslag genomen op de luchthaven Suvarnabhumi. Volgens Traffic is het nu zaak dat de markten waar ivoor verkocht wordt, ook aangepakt worden.

Handel in ivoor is sinds de jaren negentig verboden, omdat dieren er vaak voor gedood worden. Toch weten smokkelaars de slagtanden nog vaak over de grens te krijgen. Liefhebbers betalen voor ivoor grof geld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.