Home

Achtergrond 10 reacties

Nederlandse universiteiten dalen op ranglijst

De meeste Nederlandse universiteiten zijn dit jaar gezakt op de prestigieuze wereldranglijst van onderzoeksbureau QS, die vandaag is gepubliceerd.

QS beoordeelt instellingen jaarlijks op onder meer de kwaliteit van onderwijs en onderzoek.

De beste Nederlandse universiteit is de Universiteit van Amsterdam (UvA) op de 56e plaats. Vorig jaar stond de UvA nog 49e. Ook de universiteiten van Leiden, Utrecht, Delft en Wageningen maakten een forse duikeling. De Radboud Universiteit in Nijmegen steeg daarentegen fors, van de 220e naar de 149e plaats.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Maar de salarissen blijven hoog in Wageningen,vaak boven de Balkenendenorm

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Uit de koker van de Universiteiten komen alleen maar rapporten die weer leidden tot nieuwe regels en bemoeizucht van de overheid. Oplossingen voor problemen daar moeten ze mee komen, ze krijgen er genoeg voor betaald

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De universiteiten hebben hier het niveau van een bananenrepubliek bereikt.
  Het niveau van de onderzoeken die daar plaats vinden en waar veel regeringsbeleid op gebaseerd is zal ook wel niet veel soeps zijn vrees ik.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  En je moet ze straks eens horen schreeuwen als er bezuinigd moet worden op die ultra linkse bolwerken.
  Maak steun van de overheid maar afhankelijk van de plek op de wereld ranglijst .

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Staat Wageningen op de lijst van universiteiten dan? Ik dacht dat je, om jezelf een universiteit te noemen, toch een beetje niveau moest hebben. Maar als basisschool-rekenwerk al te moeilijk is....

 • no-profile-image

  exact

  Kritische lezer, ik vind je al lang niet kritisch meer. Je kauwt nog meer her dan herkauwer, alleen steeds op hetzelfde onderwerp. Het wordt een tikkie irritant.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ik kan me voorstellen dat het verhaal jou wat minder goed uitkomt, Exact.

 • no-profile-image

  freek

  het zal niets te maken hebben met die studies en onderzoeken waar je week in week uit mee word bekogelt. suiker is zoet, goed gedaan jongen je bent nu dokter in de scheikunden miljoenen aan studie financiering en ze kunnen het bos niet eens meer herkennen

 • no-profile-image

  gerrie

  Je kunt tegenwoordig overal op afstuderen, dus breek me mijn bek nie open.

 • no-profile-image

  exact

  Ik weet niet hoe jij je dat voorstelt, kritische lezer en betwist je gelijk niet. Ik heb part noch deel in deze discussie, maar het is misschien raadzaam om je gelijk op een andere manier te halen dan steeds maar hetzelfde te zeggen op dit forum. Het lijkt me niet de meest logische weg.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.