Home

Achtergrond

Nederlandse drogerijen werken schoon

Dioxineprobleem komen bij Nederlandse drogerijen niet voor en de kans dat ze ontstaan is niet groot.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit bij de Nederlandse bedrijven waar producten worden gedroogd voor diervoeder. De VWA keek naar de risico’s op vervuiling met PCB's (polychloorbifenylen) en dioxine, naar aanleiding van een dioxinebesmetting in Iers varkensvlees. De oorzaak in Ierland lag in de manier waarop de grondstoffen voor diervoeder werden gedroogd bij een Ierse drogerij.

Droogprocessen voor diervoeder in Nederland geven naar verwachting geen problemen, zegt de VWA na een onderzoek bij zestien Nederlandse drogerijen. Daar werd niet alleen het proces bestudeerd. Ook werden monsters genomen van de producten. Alle resultaten van de analyses op dioxine en zware metalen waren onder de wettelijke norm.

Of registreer je om te kunnen reageren.