Home

Achtergrond 1 reactie

Nederlanders optimistischer over economie

Nederlanders zijn optimistischer over de economische ontwikkeling dan de afgelopen drie jaar.

Maar ze zijn niet gerust over hun eigen koopkracht. Dat blijkt zondag uit het jaarlijkse Prinsjesdagonderzoek van Maurice de Hond. Volgens de peiling is er brede steun voor de uitgelekte plannen van het demissionaire kabinet. De voornemens voor verhoging van de tabaksaccijns met een kwartje per pakje sigaretten, vermindering van het aantal ambtenaren die ook nog eens te maken krijgen met loonmatiging en (ruim 300 miljoen euro) korten op de kosten voor inburgering, krijgen bijval uit linkse en rechtse hoek.

Een kleine meerderheid (51 procent) geeft aan dat er minder dan de beoogde 18 miljard euro bezuinigd hoeft te worden nu de economische vooruitzichten beter zijn. De groep bestaat vooral uit stemmers van PVV, D66, PvdA, SP en GroenLinks.

Ook de naar buiten gekomen plannen van VVD, CDA en PVV om te zorgen voor meer agenten, minimumstraffen in te voeren en het proefverlof van tbs'ers te beperken, kunnen rekeningen op steun. Minder bijval krijgt het plan om het aantal politiekorpsen te verminderen van 24 naar tien. De representatieve peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2.500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Ja ,ZUINIGHEID MET VLIJD

Of registreer je om te kunnen reageren.