Home

Achtergrond 278 x bekeken

Narcis gedoopt naar Jungfrau Viktoria von dem Bussche

Op de ‘Landensgartenschau’ in het Duitse Bad Essen is op Slot Ippenburg een nieuwe narcis gedoopt door de eigenaresse van dit slot, Jungfrau Viktoria von dem Bussche.

Zij is een gepassioneerd tuinier en heeft in de regio Bad Essen veel betekend voor het bloembollenvak. Zo was de slotvrouwe verantwoordelijk voor de realisatie van de gele band narcissen in de streek. Deze werd aangelegd van Slot Ippenburg naar Slot Hünnefeld. Daarmee werd Bad Essen de Narcissenstad.

Ingegeven door dit evenement heeft in deze streek een groot aantal activiteiten plaatsgevonden rondom de narcis. De doop is de bekroning op het werk van Viktoria von dem Bussche. De ‘Landesgartenschau’ in Bad Essen nog te bezoeken tot 17 oktober.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.