Home

Achtergrond 2 reacties

'Na jaarwisseling sterke stijging aardappelprijs'

De prijs van consumptieaardappelen gaat na de jaarwisseling sterk stijgen.

Dat verwacht directeur Erwin Wuyts van de aardappeldivisie van de Belgische verwerker PinguinLutosa. Dat komt door de tegenvallende oogst in Europa en extra vraag vanuit Rusland, zegt Wuyts in een interview met het Belgische persbureau Belga.

Wuyts verwacht dat dit jaar vergelijkbaar zal zijn met het aardappelseizoen 2006/2007, maar verwacht grotere extremen door de mislukte oogst in Rusland. Rusland heeft zeker 4 miljoen ton importaardappelen nodig om aan de binnenlandse behoefte te voldoen. Vooral na de jaarwisseling verwacht Wuyts een flinke prijsstijging in de supermarkten als de minder goed bewaarbare aardappelen van de markt zijn.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    drentse boer

    nou als het zo door blijft gaan met al die regen dan komt alles niet eens uit de grond en dus denk ik dat ze eerder duurder worden dan pas na de jaarwisseling!!!

  • no-profile-image

    c

    de oogst 2006 verkocht aan 32 euro met 12% glas. van mij mag hij ze morgen al komen afhalen uit de schuur: 350 t en zeer grof!

Of registreer je om te kunnen reageren.