Home

Achtergrond 178 x bekeken

NVB: Verkoop nieuwbouwwoningen flink gedaald

De verkoop van nieuwbouwwoningen is de laatste maanden sterk afgenomen. Vooral augustus is een zeer zwakke maand gebleken.

Dat heeft de branchevereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers NVB woensdag bekendgemaakt.

In augustus werden er 1300 woningen verkocht. Daarmee is de verkoop volgens de NVB bijna terug op het niveau van het begin van de crisis. De terugval wordt veroorzaakt door aanhoudende onduidelijkheid over de renteaftrek en over de gevolgen van forse kabinetsbezuinigingen, aldus de branchevereniging.

,,Ook de moeizame formatiebesprekingen doen het investeringsklimaat op de woningmarkt momenteel geen goed'', aldus de NVB. De vereniging dringt dan ook aan op een snelle formatie en een kabinet dat duidelijke standpunten inneemt en de rust rond de renteaftrek terugbrengt. Daarmee kan voorkomen worden dat ,,de woningmarkt niet jaren achterop raakt''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.