Home

Achtergrond 2 reacties

NMa vreest bezuinigingen

Bezuinigingen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) maken het moeilijker om kartels of andere vormen van misbruik op te sporen.

Dat zei NMa-topman Pieter Kalbfleisch woensdag naar aanleiding van mogelijke bezuinigingen door het nieuwe kabinet bij de kartelwaakhond.

Kalbfleisch is bang dat de bezuinigingen ten koste gaan van de expertise binnen de NMa. De kartelwaakhond kan dan ook minder vaak voorlichting geven aan overheden en bedrijven over de uitvoering van de wet. ”Deze taken kun je moeilijk uitvoeren als er banen verdwijnen”, zei een woordvoerster van de NMa.

De bezuinigingen hebben volgens de NMa ook invloed op buitenlandse investeerders. ”Deze bedrijven vestigen zich onder meer in Nederland vanwege het goede toezicht”, aldus de woordvoerster.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boertje

    Ze doen toch niets heb een paar keer gemeld dat de slacht varkens wel eens eerlijker betaald mogen worden door ah etc die supermarkten laggen ze toch gewoon uit er word het meeste verdient aan vlees in de suppers Verder vion etc elke week -2 en de rest min 2 doen ze + 2 de andere ook +2 en ooit 3 ander vald het te veel op

  • no-profile-image

    arend

    stuur die linkse lui toch naar china of chili.daar staan vacatures open voor nieuwe compels,kunnen ze hier tenminste niet hun zakken vullen over de rug van het bedrijfsleven...

Of registreer je om te kunnen reageren.