Home

Achtergrond 11 reacties

NMV fel tegen quotumverruiming

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) vindt het pleidooi van minister Verburg voor een jaarlijkse quotumverruiming van 2,5 tot 3 procent onbegrijpelijk.

De NMV zegt de minister niet te kunnen volgen. Een verdere quotumverruiming zou ertoe moeten bijdragen dat er minder superheffing moet worden betaald. Volgens de NMV is er vorig jaar slechts 0,41 procent boven het quotum gemolken. De bond vindt het terecht dat veehouders die te veel melken moeten betalen. Te veel melk zorgt volgens de bond voor een negatief effect op de melkprijs. De vraag van de markt zou leidend moeten zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  freek

  waar zit die NMV onder een steen ofzo? een vakbond voor boeren betekent dat die je betaalt als je gaat staken voor een loonsverhoging en op dit moment is de vraag leidend daarom gaat hij omhoog. een boeren vakbond waar halen ze deze mensen vandaan die hier werken. Den Haag of Belgie

 • no-profile-image

  Benny Wijs

  Door het quotum nu te veruimen voorkom je geen harde landing, je haalt hem alleen maar naar voren.

 • no-profile-image

  gerrie

  Hoi Tinus, Anne en Willem. Als ik jullie was en als jullie quotum hebben zou ik het quotum maar snel verkopen, voordat je helemaal niks meer beurt. Of wil je goedkoop aan quotum komen en vervolgens in 2014 roepen dat ze het niet moeten afschaffen. Ik heb al veel verkocht en zit te smacht te wachten op de keiharde vrije markt. Met de zweep erover. Ben er al helemaal klaar voor. Wedden dat het niet wordt afgeschaft. Volgens mij willen jullie alleen je zakken vullen over de ruggen van anderen. Maar we zullen zien. Succes ermee.

 • no-profile-image

  tinus

  wat een onnozele nmv. De melkprijs wordt niet meer ondersteund door quotum omdat de grenzen open zijn, wanneer valt het kwartje bij sita?
  Nederland heeft wel de lasten van het quotum maar niet de lusten. zo snel mogelijk afschaffen dat quotum. Superheffing snel afbouwen en verruimen.

 • no-profile-image

  Boer

  Het is de WET van vraag en aanbod. De wet van vraag en aanbod gaat altijd op. Bij meer aanbod dan vraag gaat de prijs naar beneden, en bij minder aanbod dan de vraag gaat de prijs omhoog. Als er veel aanbieders zijn van een product zoals melk is het onmogelijk het aanbod voldoende krap te sturen om zodoende een betere prijs af te dwingen. Omdat als de ene boer remt de andere gas gaat geven blijven jullie als producenten automatisch in een nadelige positie. Natuurlijk werk je als ondernemer naar een zo laag mogelijke kostprijs maar ik vind dat het ook ondernemen is om te proberen een zo hoog mogelijke opbrengstprijs te realiseren voor je product. Dat kan echt niet zonder iets op de plek te hebben wat de productie stuurt. De bevolking bestaat voor een paar procent uit boeren. De opdracht die de EU landbouw ministers hebben gekregen is om er voor te zorgen dat de rest van de bevolking goedkoop kan blijven eten en tegelijkertijd de deur wordt open gezet voor de graaiers zodat die het door de jaren heen opgebouwde eigen vermogen uit de verdeelde melkveehouderij sector kunnen trekken. De NMV is het als belangenbehartiger verplicht om daar tegen te zijn omdat het niet in het belang van haar leden is.

 • no-profile-image

  kees

  onbegrijpbaar dat er nog steeds organisaties zijn die denken dat ze in zo'n klein landje als nederland de melkprijs, die zo ongeveer door de wereld markt wordt gestuurd, kunnen beinvloeden terwijl juist nederland een exporterend land is.

 • no-profile-image

  anne

  NMV heeft nog niet begrepen dat we in een steeds meer open wereld moeten boeren en dat in 2015 quotering echt zinloos is

 • no-profile-image

  eerlijk

  Afspraak is en blijft helaas niet dus , melkquotering blijft tot 2015. Met al deze verruimingen worden boeren die zich daar op ingesteld hebben en dus schulden gemaakt hebben voor de zoveelste keer voor de gek gehouden. En na 2015 vallen de echte klappen. Dus hou je vast.

 • no-profile-image

  freek

  Quotum veruiming op naar een vrije markt investeren in lucht is altijd te duur !!!!

 • no-profile-image

  willem

  ik snap de nmv niet, want wat je krijgt aan veruiming hoef je niet duur te kopen of te leasen. invloed op de melkprijs heeft dit volgens mij niet, aanpakken van de hoge-herenbeloning van de melkfabriek, daar moet de nmv wat aan doen.

 • no-profile-image

  willem

  Ik snap de NMV ook niet. Door quotum verruiming word de kostprijs alleen maar minder, Willen deze malloten dit ook nog tegen houden, Maak anders van het vet quotum wat er nu is , weer een melkquotum.
  Zo is het in 1984 ook begonnen, waarom niet weer alles net zo terug draaien. Dit is ook een zachte landing.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.