Home

Achtergrond 319 x bekeken 2 reacties

Multinationals in topinstituut voeding

Vier grote voedingsmultinationals gaan geld steken in een Nederlands topinstituut, waarin bedrijven hun krachten bundelen om te komen tot betere producten.

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken maakte woensdag bekend dat Nestlé, Kellogg, Danone en Christian Hansen gaan bijdragen aan het Institute Food & Nutrition (TIFN). In TIFN zijn grote bedrijven van eigen bodem, zoals Unilever, FrieslandCampina, VION, DSM en CSM al actief. Driehonderd universitaire onderzoekers werken voor dit instituut dat in Wageningen is gevestigd.

”Voor een verdere doorgroei van TIFN tot Europees topinstituut is het van groot belang om internationale partners te binden,” aldus Van der Hoeven.

De minister gaf in de speech ook aan dat het vaak de kleine bedrijven zijn die met slimme vernieuwingen komen en dat het van belang is juist hen te stimuleren. Ze noemde als voorbeeld Newtricious, dat een stof heeft gevonden in eieren die een rol kan spelen bij het voorkomen van ziektes. Ook noemde zij Ojah, dat met soja vleesvervangende producten maakt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Dit maakt de weg vrij voor onderzoeken met een >van te voeren vast gestelde uitkomst<. Van dit soort sponsoren lopen er al te veel rond op de wereld en zij hebben nog steeds geen gezonder voedsel gemaakt.

 • no-profile-image

  a hamstra

  VION. Z.L.T.O met multinationals om
  tafel. Daar word de boer niet wijzer van.
  De wolf in schaap kleren .Heeft tegen strijdige belangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.