Home

Achtergrond 202 x bekeken

Moeizaam begin eerste campagneweek Suiker Unie

De eerste campagneweek, 13 tot 20 september, van Suiker Unie werd gekenmerkt door moeilijke oogstomstandigheden.

Overvloedige neerslag zorgde vooral in het noorden van Nederland dat niet overal volgens planning gerooid kon worden. De fabrieken zijn goed van start gegaan en draaien vanaf 19 september op volle capaciteit.

De kwaliteit van de bieten is, zeker gezien de omstandigheden, goed. Het suikergehalte lag de eerste week rond 15,5 procent. Er waren ook partijen die al ruim 16 procent suiker bevatten. Vanwege de moeilijke oogstomstandigheden is de tarra met 15 tot 16 procent een acceptabel cijfer. Wel hoger dan voorgaande jaren aan het begin van de campagne, maar veel lager dan in het verleden bij natte omstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.