Home

Achtergrond 560 x bekeken 3 reacties

Moddertrofee gaat naar Esch

De modderpoel van de biologische varkenshouderij De Jofrahoeve heeft de mooiste modderpoel van 2010. Varkenshouder Frank van Wagenberg uit het Brabantse Esch nam de Moddertrofee van Wakker Dier in ontvangst.

Wakker Dier voert campagne om meer varkens naar buiten te krijgen. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie voldoet de modderpoel van De Jofrahoeve aan alle wetenschappelijke criteria voor een ‘perfecte poel’.

Terwijl voor veel mensen allang vaststaat dat varkens in de modder horen, wordt het modderbad stelselmatig genegeerd in politiek, landbouw en wetenschap, aldus Wakker Dier. “Slechts 0,1% van de twaalf miljoen varkens in Nederland heeft toegang tot een modderpoel.”

Varkens kunnen niet zweten en hebben modder nodig om oververhitting op warme zomerdagen te voorkomen, verklaart Wakker Dier. “De poel van familie Van Wagenberg is perfect: deze heeft een ‘bounty’-eiland en zonnedek voor de varkens, is groot genoeg voor alle dieren en ziet eruit als een meer met een modderige rand eromheen. Ook heeft de poel schurkplekken, verschillende dieptes en schoon drinkwater in de buurt.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a hamstra

  Machtig mooi om te zien. DE vraag is verdiend die boer er ook wat mee.
  WAKKER DIER, en zijn linkse idioten vrienden, zijn er niet op uit om dieren belanben te behartigen. Maar om boeren kapot te maken,zo zorgde die linkse idioten er voor dat.
  Eenden die vroeger buiten gehouden werden , werd verboden, om dat ze de grond vervuilden. Hoe verhoud dat zich met de modder poelen, linkse idioten.

 • no-profile-image

  .

  Ik wil wel een modderpoel in de meststal maken. Maar dan moeten zij wel betalen!!!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Houden kalveren ook van modderpoelen dan?

Of registreer je om te kunnen reageren.