Home

Achtergrond 182 x bekeken

Mobiel betalen stap dichterbij

Betalen aan de kassa met een mobiele telefoon is een stap dichterbij.

De grootste banken en telecombedrijven slaan de handen ineen om dit over ruim een jaar in Nederland te introduceren. Zij hebben dat donderdag bekendgemaakt.

De zes betrokken bedrijven (ABN AMRO, ING, KPN, Rabobank, T-Mobile en Vodafone) willen een gezamenlijk bedrijf oprichten om veilig mobiel betalingsverkeer in Nederland mogelijk te maken. Onderzoek heeft de afgelopen maanden aangetoond dat dit technisch en commercieel haalbaar is.

De betrokken bedrijven benadrukken dat het met het oog op gebruiksgemak en veiligheid belangrijk is dat er één uniform systeem voor mobiele transacties komt. Alle banken, mobiele providers en andere dienstverleners kunnen hun diensten dan via de telefoon aanbieden door hierbij aan te sluiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.