Home

Achtergrond 1 reactie

Miljoenen voor onderzoek groentezaad in Nederland

Bayer CropScience's groentezadenbedrijf Nunhems investeert 12 miljoen euro in de uitbreiding en modernisering van onderzoeksfaciliteiten in de Nederlandse gemeente Leudal.

De bestaande onderzoeksfaciliteiten in de gemeente Leudal worden uitgebreid van 2.200 naar 6.400 vierkante meter. Tevens wordt nieuwe apparatuur aangeschaft voor het analyseren van groente-DNA, maar ook voor bijvoorbeeld veredeling op moleculair niveau.

Volgens Bayer CropScience betekent de investering dat verwaarding van groente een speerpunt blijft voor het bedrijf, dat daarnaast vooral investeert in onder meer genetisch gemodificeerd graan.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Kijk toch eens aan, 1 bedrijf beslist even dat ze graan gaan modificeren en de groente zaden ook even meenemen want het valt te verwaarden voor het bedrijf.
    Ik krijg steeds meer intense medelijden met CDA en de boeren belangenbehartigers, hoe lang gaat men dit nog steunen?
    Je kan er zeker van zijn dat LTO voor deze uitbreiding is, en dat ze daar een lobby voor hebben lopen. Het bedrijf in Leudal stort een beetje geld aan een kerk en in de CDA partij kas en hup alles is geregeld, een kind kan de was doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.