Home

Achtergrond

Mijnwerkers Chili moeten opruimen

De 33 mijnwerkers die in Chili al bijna twee maanden onder de grond vastzitten, moeten hun ondergrondse ruimte opruimen en hun spullen op tijd gaan pakken.

Dat hebben psychiaters gisteren geadviseerd. De mannen hebben veel spullen ontvangen die via nauwe schachten naar beneden zijn gekomen. "Zij hebben veel persoonlijke spullen die onderdeel uitmaken van wat ze hebben meegemaakt. Ze moeten opruimen en zien wat ze mee kunnen nemen naar boven en dit op tijd terzijde leggen om stress te vermijden in de laatste dagen voor vertrek'', raadde Alberto Iturra aan, hoofd van een team psychiaters dat de mijnwerkers in de gaten houdt.

Naast de dagelijkse voedselleveranties, medicijnen en brieven hebben de mijnwerkers veel cadeaus ontvangen, waaronder boeken, foto's, door de paus gezegende rozenkransen en kleren. Volgens de psychiater gaan de kompels goed met de situatie om.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.