Home

Achtergrond 192 x bekeken

'Migranten ontvoerd in noorden Mexico'

Mensensmokkelaars houden in het noorden van Mexico zeker zeventien illegale immigranten vast.

Dat meldde de politie van de stad Tijuana, aan de grens met de Amerikaanse staat Californië, woensdag (lokale tijd).

De politie kwam de ontvoering op het spoor nadat twee mensen waren vrijgekomen. Ze lieten weten dat zeventien anderen werden vastgehouden in een gebouw in Tijuanua. De autoriteiten proberen te achterhalen om welk gebouw het gaat.

Vorige week ontdekten de autoriteiten de lichamen van 72 illegale immigranten op een boerderij in het noordoosten van Mexico. Volgens de regering zat de bende Los Zetas achter de massaslachting. Een overlevende verklaarde dat de slachtoffers vlak voor de grens met de Verenigde Staten waren opgesloten in een boerderij, waar de smokkelaars geld van ze eisten. Toen de criminelen ontdekten dat niemand geld had, zouden ze de migranten een baan als huurmoordenaar hebben aangeboden. De mensen weigerden, aldus de overlevende, waarna ze werden doodgeschoten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.