Home

Achtergrond 183 x bekeken

Metrostation Parijs korte tijd ontruimd

De Franse politie heeft maandag aan het begin van de middag korte tijd het metrostation van Saint-Lazare in Parijs ontruimd.

Dat gebeurde nadat een verdacht pakketje was gevonden op het station in het centrum van de hoofdstad. Kort daarvoor was een telefonische bommelding binnengekomen. Een half uur na de ontruiming meldde de politie dat het om vals alarm ging.

Onlangs waarschuwde de politie de bevolking nog dat hun land rekening moet houden met een serieuze dreiging van een terroristische aanval. Het hoofd van de nationale politie zei vorige week dat hij bezorgd was over twee mogelijke soorten dreiging. Een belangrijke figuur zou het slachtoffer van een moordaanslag kunnen worden ofwel in de metro of op een andere plaats met veel mensen zou een aanslag kunnen worden gepleegd.

Bijna twee weken geleden werden de Eiffeltoren en het metrostation Saint-Michel bij de Notre Dame-kathedraal eveneens na telefonische bommeldingen ontruimd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.