Home

Achtergrond 561 x bekeken 3 reacties

Melkprijs Bel Leerdammer in augustus gelijk

Kaasproducent Bel Leerdammer houdt de basis-voorschotprijs over de maand augustus gelijk.

Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt. Leveranciers ontvangen toch € 3,90 meer vanwege het ingaan van de wintertoeslag. Daarmee komt de voorschotmelkprijs voor de maand augustus uit op € 36,01 per 100 kilo exclusief btw. Dit is de prijs bij een jaarleverantie van 580.000 kilo en met aftrek van PZ-heffing.

De prijzen voor vet en eiwit blijven onveranderd op achtereenvolgens € 2,80 en € 6,35 per kilo. Bel Leerdammer houdt de vet- en eiwitprijzen voor de derde opeenvolgende maand gelijk.

De gemiddelde melkprijs van Bel Leerdammer tot en met juli bedraagt € 29,32 per 100 kilo. Daarmee ligt de gemiddeld uitbetaalde voorschotmelkprijs van de onderneming 6 cent lager dan de voorschotmelkprijs van DOC Kaas. Vorig jaar lag de gemiddelde voorschotmelkprijs van Leerdammer over de eerste acht maanden op € 25,03 per 100 kilo.

Tot nu toe is de gemiddelde garantieprijs van FrieslandCampina met € 29,75 de hoogst uitbetaalde melkprijs. De onderneming wordt gevolgd door Cono met een gemiddelde melkprijs van € 29,58.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  joris

  leden melkveehouders?? Ze hebben geen leden, alleen leveranciers, die geen enkele inspraak hebben!!

 • no-profile-image

  joris

  AGD heeft het vanmorgen snel aangepast!!

 • no-profile-image

  tevreden

  Wat een onzin om te vermelden dat RFC de hoogste voortschrijdende melkprijs heeft uitbetaald. Nemelco zit dit jaar veel hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.