Home

Achtergrond 156 x bekeken

Meer tijd voor gesubsidieerde innovaties suikersector

Minister Gerda Verburg (LNV) heeft de termijn waarbinnen innovaties, die zijn gesubsidieerd op grond van de regeling Diversificatie in de suikersector, moeten worden uitgevoerd met één jaar verlengd.

Moesten de vernieuwingen eerst op 30 september 2010 klaar zijn, nu is dat 30 september 2011. De subsidie kon vorig jaar worden aangevraagd; dit jaar is de regeling niet opengesteld. De regeling is in het leven geroepen vanwege de herstructurering van de (Europese) suikersector.

Vorig jaar trok Verburg bijna 12 miljoen euro uit voor de regeling; de subsidie bedroeg 40 procent van de subsidiabele kosten, met een maximum van 20.000 euro. Steun kon onder meer worden verkregen voor investeringen in gebouwen, machines, plantmateriaal, kennisontwikkeling en advies.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.