Home

Achtergrond

Meer bezoekers dan verwacht bij Agrotechniek

Bezoekers van de nieuwe beurs Agrotechniek Holland in Biddinghuizen bekijken een zelfrijdende rooimachine.

Ruim 2.500 machines van 400 merken vullen het beursterrein bij Walibi World. Een van de primeurs is een testbaan waar bezoekers zelf 17 trekkers kunnen uitproberen. Volgens Willem Bierema, door de Federatie Agrotechniek ingehuurd om de beurs te organiseren, heeft het evenement tot nu toe meer bezoekers opgeleverd dan verwacht. Het doel was enkele tienduizenden mensen te trekken. De beurs duurt tot en met zaterdag. "Het weer wordt goed, ik verwacht veel gezinnen en bedrijven met personeel", aldus Bierema. Foto ANP

Een medewerker van fruitteler Sven Wiggelo uit het Gelderse Dodewaard plukt de eerste peren van het seizoen. In totaal zal bij Wiggelo 24 hectare peren van het ras Conférence worden geoogst. Hoewel sommige bomen 50 jaar oud zijn, verkoopt de Conférence volgens Wiggelo vooral de laatste jaren buitengewoon goed. Nu, aan het begin van het oogstseizoen, wordt volgens Wiggelo op de veiling in Zaltbommel tussen de 60 en 70 cent betaald per kilo. Foto VidiPHoto

Buitendienstmedewerker Frank van de Ven van Agerland geeft boeren uitleg over een proef met hooggehakselde mais op de Nederlandse gras- en maismanifestatie in het Limburgse Vredepeel. Bij het experiment is mais gehakseld op hoogten van 15, 45 en 75 centimeter boven de grond. De gedachte is dat hoger afgehakselde mais meer voederwaarde heeft, met meer zetmeel en lignine dan gewoon gehakselde mais. Dat moet resulteren in meer melk, maar of boeren dit jaar genegen zijn om veel ruwvoer op het veld te laten, is de vraag. Foto Twan van Asseldonk

Een medewerker van kalverslachterij Ekro loodst delen van geslachte vleeskalveren richting uitbeenafdeling. Op de onderdelen zijn kaartjes bevestigd met verdere bewerkingsinstructies. Al aan het begin van de slachtlijn wordt bepaald hoe een karkas het beste kan worden uitgebeend en waar welk vlees heen moet. Aan het einde van het traject in de slachterij wordt gecontroleerd of het ook werkelijk zo is gegaan als in eerste instantie is bepaald en waar eventuele verliezen zitten. Foto Klaas van der Horst

Loonbedrijf Van der Maas rooit suikerbieten van akkerbouwbedrijf Gebroeders Manni in het Zeeuwse Ouwerkerk met de pas aangeschafte Grimme Maxtron 620. "Hij doet het heel goed", zegt Wilco van der Maas, die deze rooier kocht vanwege het rupsonderstel en de beter rooikwaliteit. Dezer dagen wordt volop bieten gerooid voor de campagne die maandag begint. Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.