Home

Achtergrond

Maximaal 4.500 gedwongen ontslagen bij TNT

Postbedrijf TNT verwacht bij de komende reorganisatie niet meer dan 4500 mensen gedwongen te hoeven ontslaan.

Dat zei de personeelsdirecteur van het bedrijf, Gerard Aben, donderdag tijdens een bijeenkomst met de pers. In totaal verdwijnen er door de herstructurering van het postbedrijf elfduizend arbeidsplaatsen. Aben verwacht dat ruim de helft daarvan wordt opgelost door natuurlijk verloop en de vrijwillige begeleiding van boventallig personeel naar een nieuwe baan buiten het bedrijf.

"Door de begeleiding van werk naar werk zal het aantal ontslagen waarschijnlijk nog lager uitvallen dan 4500'', aldus de TNT-directeur. "We hebben nu al meer banen bij andere bedrijven in de aanbieding dan er mensen bij ons weg moeten.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.