Home

Achtergrond 202 x bekeken

Mannenziekten treffen juist vrouwen

Wie even niet oplette, werd woensdag tijdens het winkelen in Amsterdam in het rood gestoken.

Op het Beursplein stonden studenten van de modeacademie Willem de Kooning Academie in Rotterdam klaar om ter plekke rode rokken, jurken, handschoenen en sjaals te maken. Met de eerste editie van deze 'dress red day' vraagt de Hartstichting aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Cijfers tonen namelijk aan dat deze zogenaamde mannenziekten geen mannenziekten zijn. Uit onderzoek van de Hartstichting is gebleken dat een op de drie vrouwen hieraan overlijdt. ,,Vrouwen hebben niet het idee dat zij deze ziekten kunnen krijgen, terwijl hart- en vaatziekten voor hen doodsoorzaak nummer één zijn'', zegt Ineke van Geel van de stichting. ,,Per dag overlijden zestig vrouwen tegenover 52 mannen aan de gevolgen hiervan.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.