Home

Achtergrond 261 x bekeken

Man opgepakt tijdens aansteken coniferenhaag

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige man uit Mijdrecht op heterdaad betrapt toen hij een coniferenhaag in zijn woonplaats in brand stak.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het Utrechtse dorp wordt al maanden geteisterd door een of meer brandstichters die coniferen in brand steken. In sommige nachten was het tot vijf keer toe raak. Mikpunt zijn vooral planten die als heg gebruikt worden, maar ook kliko's zijn niet veilig in het dorp.

De Mijdrechter is verhoord en in verzekering gesteld. Verder onderzoek moet uitwijzen of hij verantwoordelijk is voor meerdere brandstichtingen. De politie heeft de afgelopen tijd al twee andere verdachten aangehouden, maar die werden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.