Home

Achtergrond 224 x bekeken

Machines kijken

Geboeid staan bezoekers bij en op een rooimachine op de jaarlijkse Aardappeldemodag in het Zuid-Hollandse Westmaas.

Geboeid staan bezoekers bij en op een rooimachine op de jaarlijkse Aardappeldemodag in het Zuid-Hollandse Westmaas. Akkerbouwers en loonwerkers bekeken er gisteren onder meer de nieuwste snufjes in landbouwmechanisatie. ”We gaan eerst bij de grote machines kijken”, aldus een gast. Foto Rein Geleijnse

Deelnemers aan de wielerronde van Spanje, La Vuelta, koersen langs een perceel met sla tussen Malaga en Valdepeñas de Jaén in de zuidelijke regio Andalusië. Foto Reuters

Bouwvakkers plaatsen een extra duiker bij een weiland in de buurt van het Gelderse Valburg. Onder meer deze buis moet de waterhuishouding in het gebied verbeteren. De afvoer van regenwater in de Betuwse polders is een van de knelpunten. Door de plaatsing van de nieuwe duiker kan het regenwater sneller worden afgevoerd naar de rivier de Linge, waardoor drassige weilanden minder vaak voorkomen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Waterschap Rivierenland. Foto VidiPhoto

De Harderwijkse koekjes- en drankfabriek Van Delft is al volop bezig met de productie van pepernoten. De lekkernij wordt geproduceerd met meel van de beste West-Europese tarwe, zegt het bedrijf. Het precieze recept wordt al sinds 1880 geheim gehouden. Foto Vidiphoto

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.