Home

Achtergrond 174 x bekeken

Maatregelen tegen winkelovervallen succes

Een pakket aan maatregelen om winkelovervallen in de regio Rotterdam-Rijnmond tegen te gaan, is volgens de politie een groot succes.

Bij de zestig winkels die een zogeheten DNA-douche installeerden, daalde het aantal overvallen zelfs naar nul. Dat zegt een politiewoordvoerster dinsdag na berichtgeving daarover in het AD. In bepaalde gebieden in Rotterdam werd soms wel dagelijks een winkelier overvallen. In bijna twee jaar tijd daalde het aantal winkelovervallen in de regio met 15 procent.

Tot 31 mei 2010 werden 156 overvallen gepleegd en arresteerde de politie 46 overvallers. In het jaar daarvoor werden 416 overvallen gepleegd en werden ruim tweehonderd verdachten aangehouden. De politie spreekt van een stijging in het aantal aangehouden verdachten van een overval: 133 in 2007, 179 in 2008 en 201 in 2009.


Een DNA-douche bij de ingang van de winkel zorgt ervoor dat de dader bij het wegrennen na de overval wordt besproeid met een kleurstof die daarna alleen met uv-straling kan worden waargenomen. Politieagenten zijn daarom uitgerust met speciale lampen om zo de daders te 'ontmaskeren'. De spray blijft 72 uur op iemands kleding of huid zitten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.