Home

Achtergrond 1 reactie

Maaien van slootkanten is weer begonnen

Loonwerker Tiede Rinsma (58) is bezig met het maaien van een slootkant in de buurt van het Friese Jirnsum.

Rinsma doet dit werk al veertig jaar met plezier. Overal in het land is het schoonmaken van de sloten en vaarten weer begonnen. De waterschappen willen uiterlijk 1 november de watergangen vrij van plantenmateriaal hebben, zodat het regenwater goed kan wegstromen. Rinsma maait jaarlijks zo’n 200 kilometer slootkant in opdracht van melkveehouders en de provincie. Foto Alex de Haan

Een medewerker van Granuband laadt een partij gebruikte autobanden op bij agrarisch ondernemer Mathieu Bollen in het Limburgse Maastricht. Bollen is gestopt met melken en heeft daardoor de banden niet meer nodig om zijn kuil af te dekken. Bollen legt zich voortaan volledig toe op de druiventeelt en de wijnproductie. Het ophalen van banden is een initiatief van de LLTB. De inzameling wordt gehouden vanuit milieu-overweging, maar ook om het boerenerf aantrekkelijker te maken. Door Granuband uit Amsterdam worden in Limburg ongeveer 5.000 banden opgehaald bij 80 bedrijven. De banden worden verwerkt tot grondstof voor kunstgras en tegels. Foto
Twan Wiermans

Een bezoekster van vakbeurs Intermeat staat met haar neus bovenop een knakworstmachine. De beurshallen in Düsseldorf staan deze week in het teken van drie vakbeurzen die tegelijkertijd worden gehouden: Intermopro, Intermeat en Intercool. Intermopro is een vakbeurs voor de zuivelbranche, Intercool voor diepvriesproducten en Intermeat richt zich op de vleesbranche. In de loop der jaren heeft Intermeat zich ontwikkeld tot een toonaangevende beurs voor de vleessector. Inkopers van supermarkten en mensen uit de vleesbranche kunnen zich er op de hoogte stellen van de nieuwste ontwikkelingen en trends. Foto Constanze Tilmann

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    herkauwer

    Dit is van de krankzinnige! Zelden viel er zoveel regen als dit jaar en de betalende ingelanden, die de waterschapsraden van veel te hoge salarissen voorzien, moeten nog altijd geloven dat dit soort rauschwerk werkelijk nodig is om het hemelwater adekwaat af te voeren? Houd toch op en maak korte metten met die dictatoriale machtsblokken. Waterschappen? Wég ermee!

Of registreer je om te kunnen reageren.