Home

Achtergrond 265 x bekeken

'Lerarentekort drukt schoolprestaties'

Middelbare scholieren zouden veel beter presteren als er meer en betere leerkrachten voor de klas zouden staan.

Vooral allochtone leerlingen zouden gebaat zijn bij meer en betere docenten. Dat blijkt uit onderzoek van hoogleraar Jaap Dronkers van de Universiteit van Maastricht in opdracht van het Onderwijsblad, het tijdschrift van de Algemene Onderwijsbond (AOb). De resultaten zijn donderdag gepubliceerd.

Dronkers onderzocht de resultaten van Nederlandse scholieren die in 2006 deelnamen aan PISA, een internationaal onderzoek naar schoolprestaties op het gebied van taal, rekenen en natuurwetenschappen. Scholen met een lerarentekort scoorden aanmerkelijk lager dan scholen met voldoende docenten. Vooral allochtone havo- en vwo-leerlingen deden het ook slechter naarmate er op hun school meer onbevoegde docenten voor de klas stonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.