Home

Achtergrond 294 x bekeken

Leliehandel positief over verkopen

De handel in leliebollen verloopt redelijk positief.

De omvang van de handel is niet al te groot, hetgeen vooral komt door het feit dat het grootste deel van het sortiment al in het boek staat. Zo'n driekwart van oogst 2010 is al verkocht tegen een prijsniveau waarmee de kwekerij uit de voeten kan.

Hoe de verkoop van de resterende kwart verloopt moet worden afgewacht. In een aantal gevallen is de prijs nog niet goed en betreft het incourante maten. Generaal gezien verloopt de handel echter dus positief en richten de blikken zich zelfs al op de bollen uit oogst 2011 waarin al regelmatig zaken wordt gedaan.

Het is overigens niet allemaal botertje tot de boom in lelieland. De weersomstandigheden van afgelopen week hebben hun sporen door de teeltgebieden getrokken en voor wateroverlast gezorgd. Als leliebollen te lang onder water staan treedt zuurstofgebrek op, waardoor de bollen verzuipen. Hier en daar is al schade geconstateerd zowel in de oostelijke teeltgebieden als in de zuidelijke Bollenstreek. De omvang van de schade is nog niet bekend.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.