Home

Achtergrond

Leefbaar Rotterdam speelt niet meer op de man

Leefbaar Rotterdam gaat de komende regeerperiode in de havenstad niet meer op de man spelen. ,,Zeker niet waarbij dit niet in het belang van het debat is'', zegt Ronald Buijt van Leefbaar Rotterdam over de koers voor de komende vier jaar. ,,Wel blijven we het college zo nodig snoeihard benaderen op de inhoud van het beleid.''

Nu de leefbaren buiten de coalitie zijn gehouden, moeten ze zich herpakken om hun wensen uitgevoerd te krijgen. Op initiatief van D66 in de gemeenteraad wordt de verruwing van het debat aangepakt. Zo ook het uitsluiten van de oppositie. De coalitie is voornemens serieuzer om te gaan met voorstellen van de oppositie.

Toch waren verhoudingen niet alleen verstoord uit frustratie dat ideeën van de oppositie niet serieus werden genomen. Het ging ook om persoonlijke verhoudingen tussen met name raadsleden uit de PvdA en Leefbaar Rotterdam. ,,In beide partijen zijn mensen die elkaars bloed wel kunnen drinken'', aldus Buijt. Nu Peter van Heemst (PvdA) een stapje terug heeft gedaan en aan de andere kant Marco Pastors en Ronald Sörensen wat meer overlaten aan andere fractieleden, lijkt er wat meer opening te komen voor het verbeteren van de persoonlijke relaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.